爆紅Meme柴犬?36萬粉絲Meme柴犬原來來自香港! 紅遍全球生日上新聞 主人:沒想過我的狗成了Meme界代表

181 回覆
609 Like 15 Dislike
個主人點讀 9gag?
咁紅架咩
而家先知
之前細路女燒屋個張meme都賣左幾十萬美金
不過原來唔係佢燒屋
只係火警演習黎
呢個系列有出扭蛋
超正
原來撞上閱讀障礙既弱智仲要triggered

點樣嘈?
睇過?

我單純指出呢張圖已成狗post既meme/潮文,
所以會不斷重覆出現,
你既個人喜好關人撚事

我指出網路既生態,指出呢種文化
話比成日坐撚住個腦既你聽
呢種meme/潮文緊係會有人鍾意,有人唔鍾意,
而你既個人意見係冇作用

唔鍾意就係唔鍾意喇屌關你撚事咩
你講得好岩,我純粹指出你既喜好關人撚事咩
仲要自己幫我助攻,人蠢真係

仲問九唔搭八阿 你就真係九唔撚搭八柒撚濛濛
你好叻 好識網絡生態同文化
咁你一定知meme都有分低質高質 仲有分咩場合適用
喺狗幣post用咪好笑囉
但喺柴犬post用 只能話好柒好惹人反感 睇個正負皮數都知 上面都唔止我一個話唔like
但以你既logic
一樣野原來變左meme就大撚晒唔比屌 唔比有人唔鍾意 唔比有個人意見既
所以我咪話你係閱讀障礙既弱智

幾時有話唔比屌,幾時有話唔比有個人意見
睇過?

點樣嘈?
睇過?
屌 比個弱智話自己有閱讀障礙
得喇
張圖好好笑 好funny
啱聽未?
回應下meme使用場合問題啦喂
我叻唔叻就唔知,都唔重要
重點係你就好撚柒蠢同on9

咁你一定知meme都有分低質高質 仲有分咩場合適用
唔到你黎judge

好惹人反感 睇個正負皮數都知 上面都唔止我一個話唔like
到宜家黎睇比數係111:343
大約1:3,同理,上面唔止我一個話like

btw,你唔好話以我既logic
你都冇logic,點樣以我既logic
柒頭你都未回應我

點樣嘈?
睇過?

幾時有話唔比屌,幾時有話唔比有個人意見
睇過?
閱讀障礙用你隻屎眼睇多幾次人地寫咩
我講好煩
你話張圖已經係meme

我講唔好笑
你又要覆我你鍾意睇

我講我唔鍾意就係唔鍾意
你又要上晒身咁話我閱讀障礙

屌 由頭到尾jer鳩住我話我個人喜好唔關人事 做乜鳩姐得喇知你鍾意 滿意未?
而家又話唔到我judge(我心諗 咁仲唔係唔比屌?)
屌你老味meme都有打手 痴撚線
唔到我嚟judge喎
姐係點? 可唔可以有個人意見姐?
A
Cheems
台灣係叫佢小廢柴
因為個樣成日喊好冇用咁
美國果邊叫佢cheems
明明原名係波子
依隻日本
打到傻咗啦,話時話幾似終共坐政治監啲方式
好慘
狗幣
個主人係咪發到豬頭咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞