【ViuTV】《ERROR自肥企画》(28) 無制限OT編集団x ERROR 回歸喇

1001 回覆
65 Like 5 Dislike
宇宙第一美豬
係糯米糍絲呀
好想要台慶生啤公仔同麻雀 好得意呀
miss咗deegor上水添
Christine 錫完問「冇反應嘅」
跟住193其實問咗句 「真係佢嚟?」
不過同dee gor 疊咗聲 要二刷先留意到

所以我估應該係導演叫193合埋眼
導演個劇本已經有錫錫情節
不過193有心理陰影覺得導演會玩9佢所以表情扭曲
大家應該係等緊193俾反應所以先呆撚咗咁望住

between
點解大家好似冇玩過Mario咁
過咗關救咗公主 公主係會錫Mario一啖
電視係咪可以多聲道
推到viutv開多條聲道玩膠
上海灘賭聖
有聲
Christine好似都幾正
不過都係支持double S
希望仲有機會客串
理論上做到多聲道
但如果係以「娛樂」而唔係「體育」為主 咁正路要加埋主持人鏡頭
二來要配合電視尺度
唔同時段唔同要求 有D時段粗口諧音/粗鄙少少都完全唔可以 更何況粗口要mute直頭做唔到
加上東京同香港只有1小時時差
唔似歐美搞個陣有啲比賽項目係香港深宵時段可以落「成年觀眾」指引減少風險
當年TVB搵毓民佢哋講世界盃 可以講粗口嘅低俗講波團都係收費channel
奧運我冇乜認真研究過
但係如果error四丁友講波我會肯畀錢聽
保險嘅做法係ViuTV Facebook另外直播error旁述
但要睇Facebook live而用一個藝人咁長時間準備化唔化算
同政府買完俾各大電視台轉播 睇有冇轉播要求
例如可能只可以電視播之類都有可能
我寧願相信小33真係枯萎左 🥀
但做旁述講得粗口又唔講得鹹濕野
應該冇咁好笑
體育旁述係要本身識個樣運動 至少有睇開+準備大量資料先得 唔係求其入去做就得
唔通真係好似樓上咁講
講冰壺運動真係:
//嘩個壺擦下擦下咁啊 嘩打你個肺又入啦 嗰兩條柒頭皮識唔識架//
基本要佢地有睇開運動先得
暫時得強尼可以
球彩台主持但奧運足球真係who fucking care
另外拍下片抽下奧運水就得
真係做旁述難d
now個堆有部分都可以

恩撚
拍下奧運宣傳片叫人睇比賽就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞