我同女朋友因為mirror分手

103 回覆
46 Like 495 Dislike
我今年就17歲,女朋友都係同我年,一齊咗兩年,我自問樣都唔差,都有幾多女溝,我女朋友係鏡粉嚟嘅,追星最得勁癲,乜嘢周邊專輯都要買齊晒,嗰啲小卡全部都要儲齊,但係我又唔追星,唔識hkpop啲嘢,又冇特別去了解mirror,咁我女朋友都算好,唔會掛住追星唔理我,但係可能佢講起好多mirror嘅話題我都同佢溝通唔到,有陣時真係幾傷心因為我唔知佢諗乜,我有嘗試過去了解mirror但係我真係對佢地冇乜興趣,我女朋友就係同Ian同一日生日嘅,我就想俾個驚喜佢買咗mirror嘅耳機送俾佢,同埋我學咗mirror首新歌隻舞,我之前完全冇跳過舞,我係幾個禮拜搵我啲friend教我跳,有時跳到三四點,準備咗好耐我覺得我自己都跳得唔錯,我哋就約咗班frd去我屋企玩啦,咁生日party去到尾聲我諗住送禮物同跳隻舞俾佢睇,諗住可以感動到佢,跟住我跳完舞之後我條女呆晒,佢勁嬲咁同我講點解我要跳mirror啲舞,咁我就話想俾個驚喜俾佢,跟住佢就話我侮辱緊mirror嘅舞,跟住我聽到都O晒嘴,我咁辛苦準備個show俾你睇你話我侮辱佢地?即係咩意思,跟住我女朋友就攞完禮物就返咗佢屋企,返到屋企之後即刻同我講分手,話我好唔尊重mirror,但係我真心覺得我跳得幾好,我啲friend都話冇問題,佢同我講完分手之後就已讀我,嗰陣時我都嬲咗,我咁辛苦準備俾你睇你話我侮辱佢地仲要同我分手,但係我真係好鍾意佢,我想同佢好返,我應該點做?
關我撚事?
太長
3/10分
咁你覆嚟把撚
的確係唔關你事。
無是咁的 重作
係咪冇教過隔咗行
係咪冇教過隔行
你唔去了解佢偶像又話你唔上心
你努力為佢學跳舞佢又話你侮辱佢偶像

我覺得就算你跳得幾難睇
佢都應該欣賞你為佢做嘅嘢同埋花嘅心機
出嚟做嘢之後
仲邊會搵到啲為咗氹佢開心而去學跳舞嘅男朋友
你都係睇開啲
衝咗入九展。
唔尊重mirror嘅人正垃圾
你可摸耳介紹你前女朋友比我識
潮文7/10
我笑咗
想作潮文都打好啲格式啦
做左17 年人讀左十幾年書都唔識分段,我係女都飛鳩你啦
篇文套用係任何kpop團隊/明星都適用
下年考dse,作文記得隔行同埋用岩標點符號
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞