iPhone XR 在升級 iOS 14.5.1 後,跑分快過新款的 iPhone 11 和 iPhone 12

40 回覆
7 Like 6 Dislike
XR重到用得耐隻手 無名指同尾指托住部機有陣時托到痺痺地
12輕好多
巴打諗住幾時換機?
佢未壞都唔換 反正壞左又唔可以整番好佢
我都係咁話,不過粒電健康度得返80%
拎去天才吧都係幾舊水 我連呢種機會都無
早兩日係網上見到之後試下就確認中伏
不過我唔打手機game 嘅,由佢先。等gay cook 出update
應該可以用多兩三年
等佢update 整慢埋iPhone XR?
今次更新 WebKit 的安全補丁程序
安全性既野慢左都唔會返轉頭 好似intel 漏洞咁
師兄唔識就唔亂鳩噏
情況完全唔一樣。。。同埋secruity patch 唔一定會整慢

Intel 個case 係因為execution data 會keep 係cpu cache 黎加速, hacker 去access CPU cache data 黎截/改 instruction. 因為cache 無privilege check. 依家meltdown/spectre patch 係停用呢個功能/將暫存時間縮短到唔會滯留。所以先有速度影響。
webkit patch 完全唔關事
多謝有識之士補充
貼堂教返啱人
想問下iphone xs 依家ios 12
應唔應該升ios14
oled mon唔用dark mode?
雖然iOS 12係好嘢嚟 但係計埋安全性update嗰啲keep唔過
一直擔心升ios 又bug又承所以keep住原廠出果個version
但發現signal 唔support ios 12.3 backup勁仆街
巴打得閒拉下筋

咁拎法好易發炎
2200收多左部全新100%電做後備機,點知可以做主力機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞