高達動畫精彩戰鬥

372 回覆
217 Like 15 Dislike
還原度真高
其實我覺得推返基拉出嚟嗰陣SD就已經注定失敗
本來好地地推真條線咪好囉
係都要隔硬推返上一代主角班人出嚟擔正
真淪為配角
結果啲設定恐怖到將基拉同佢條女變哂做惡魔
當正自己上帝咁款
後繼機嘅設計同技術全部都係偷返嚟
細個睇唔識野加對上代主角有情結
先覺得佢地屈人機好正
大個咗重睇先發覺班友好偽善同好憎佢地
我依家敢講成套野我覺得最爽一幕就係打敗自由呢一幕
Z黎,頭幾集
比Titans打
如果故事繼續由路人真帶領,甚至說得AA,效果一定更好
呢下真係無野講 成個seed世界 得自由正義(同後來ge sf ij)駕駛艙係心口 其它所有機都係肚
路人:邊個工程師陰我
光束矛呢個設定同宇宙平安保鮮紙一齊入咗黑歷史
細個起未睇過TV版時已經覺得光束矛呢個設定已經唔合理
不過雙方都發揮唔哂TurnA TurnX實力
如果有得睇黑歷史大量TurnA挑一部TurnX就好
所以我咪話lo,畫面上唔好咁貪心,比人插中腰唔死都無乜大不了,但為左戲劇化d多手畫個大爆炸,之後唔死就好假
結局捷度咪打咗林友德
林友德自己畀佢打洩憤
呢幕打鬥就係幾精彩
打足成集
Tv版好似唔夠一分鐘就完咗事
JOJO
隔離陽電子炮爆風, 唔係核爆黎
唔型同埋風格突變
上集高達都係工業軍武風,無啦啦來個未來風(雖然gundam 本身係未來科幻)
自護男主角無專用機,無旗鼓相當緊張角力
仲有堆陸戰型高達個頭柒到...
seed世紀難題系列
1.起破口駕駛艙下零距離自爆,爆風直入駕駛艙下都燒基拉佢唔死

2.穆大叔突擊高達硬食陽電子砲爆炸,無頭盔之下宇宙生還

3.自由高達被捅穿,坐起核爐上面嘅基拉無被爆炸炸死或幅射殺死

4.阿斯蘭同美鈴起老虎上面比命運捅駕駛艙邊,掉海爆炸都唔死

衹可以話,史黛拉,古魯謝你地死得好慘

都係唔明點解實體劍對得穿PS裝甲

跟住要模型改埋把劍設定
半架機打兩架機

有一個對手仲要同樣係強化人
殘黨仲有能力補給同維修
fc射幾炮就冇電個設定on9到震
反而對面隊用gn粒就無限能源
Mr武士道
我估都係因為想比基拉做主角所以改左劇本,跟住唔夠時間作畫,先搞到大量畫面得個人企定定講野,打鬥畫面就黎黎去去得幾個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞