【ViuTV】《ERROR自肥企画》(24) 無制限OT編集団x ERROR 回歸喇

1001 回覆
57 Like 5 Dislike
比起改編EVA,我更鐘意RAINP拍果段Driver's High,GTO係我童年回憶
OK嘅郊遊遊辣火頭先真正唔like SC
LM & 想講多少少
係由肥仔大冒險已經開始Follow佢地,見證佢地花姐Error遊1&2有少少迴響到佢地自己talk show (利申有買飛入場睇) 之後真係得好少job,甚至連英超賽前既嘉賓(要cosplay玩遊戲sell啤酒贊助商)都做左一段時間
到舊年出得一首自己既歌仲要眾籌先拍到mv (利申我都有買到件眾籌tee),得error自救tv 一個自己嘅節目,當時真係鄧佢地好唔低,明明好努力好用心用埋HP去拍節目但係就無咩人睇到,所以都明點解保錡會咁唔想做Error (不過個陣既佢都係有少少抵幫,佢嘅ig係唔會宣傳或者post一d關於error節目同歌既嘢,係出左事後拍自肥先叫好返d)

所以見到今時今日真係多左人睇佢地同埋個迴響咁大都咁正面真係好感動,亦都證明左機會真係會留俾有準備同努力過嘅人

BTW, 佢地舊年有一首歌係埋班作樂依個project出都好好聽但我見好少人講 (當時好想入場睇但搶唔到飛),大家可以支持下

https://www.youtube.com/watch?v=_0ezx86GfAc
唔知佢哋會唔會講啲咩抽水
埋班作樂呢首最驚喜係193 幾岩佢唱
講真聽開廣東歌一定知+欣賞埋班作樂 真心正野
我同你一樣支持左佢地好耐 好欣慰佢地終於紅
拍住MIRROR上? 我地應承你
岩岩睇返花姐ERROR遊2
其實係鳥居果陣 193都話過保奇八兩金
成個look都係平時落黎香港果D暴發戶
食藍咖哩綠咖哩睇花果集
呢個位笑到我都想嘔
剪接100分
食飯睇唔到
佢哋啱啱出道上過新城電台訪問,話當時保錡講嘢開始失控個陣佢哋就會嗌八兩金提佢控制返
真係不負眾望
繼續一齊撐佢地
不過年頭搞左保錡單嘢都有D搶心佢地今年下半年唔知再點走落去
都知娛樂圈真係一沉百踩
好彩殺出個153出黎令成件事唔同晒
仲要佢哋一直都係咁real咁貼地嘅風格
絕對唔係為咗講啲一時出位嘅野
睇完節目了解咗佢哋一定會好想支持佢哋
加埋依家自肥出街嘅timing,好想佢哋順住個勢開talk show同埋多啲個人發展機會
我好鍾意佢地嘅畫面比例切換嘅效果 由好似好認真咁用16:9嘅電影畫面 一跌落去果下即刻變到4:3嘅畫面再加埋啲背景音樂 好有理想與現實嘅感覺
你識D野
製作組嘅剪接同調色係令個節目更加好睇好多
强烈要求出個error版生啤
係呀,但poki 就成功搶到soundbite
D mv又係,拍得畫面超靚但內容好on9,我真係好鐘意佢地認真咁用才華同技術嚟做on9野呢點
之後好似暫時無佢地嘅節目喇,就算要搞Talk Show都可能要3-6個月
所以好希望佢地出歌keep住個勢同曝光
會有廣告啦
兩個shirley都ok啊
佢溪降喊住嗲嗰啲真係好難唔溶化

你去到中間就唔要我
我覺得剪片令到自肥好睇咗
仲有啲配樂都係
最尾嗰集落到山打俾媽咪
幫手留個名先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞