Nowtv記者及主播討論區(9)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
連鄭麗矜都唔做,冇人可以阻止陳鐵彪奶共了,會唔會出現好似有線大半年前嘅總辭呢?
https://www.thestandnews.com/media/now-新聞部再地震-消息指副總裁鄭麗矜請辭-員工多方面無法與陳鐵彪合作
驚閪,過去一年由記者主播到camman工程人員都有人流失

佢去搵班fresh grad,平價搞掂

至於比左錢睇收費台觀眾投訴,he won't give a shit

利申:睇99台
不如搵花姐空降新聞部仲好啦
唔係講笑,當年亞視2000年搵過何守信報6點新聞

話唔定家陣有人翻炒舊橋
鎮台之寶都走
同肥佬唔知有冇關, heidi同candy唔知會升邊個呢??
無綫前高層陳鐵彪空降Now新聞部主管後,再起風波。據了解,電視新聞及財經資訊首席副總裁陳鐵彪上周決定時事節目《時事全方位》撤換嘉賓主持,新聞副總裁鄭麗矜游說不果,最終決定今日遞信辭職。鄭麗矜確認向員工發訊息,內容提及「時候到了,我選擇放下,保存美好。」

據悉,陳鐵彪與《時事全方位》其他製作人員時有摩擦,其中一個導火線涉及港大評議會動議悼念梁健輝事件及高官犯聚飯局,陳鐵彪要求主持譴責事件,但馮智政並沒有跟隨,節目完結後被即炒,另一主持彭晴則將於9月離開Now新聞。據了解,Now新聞總主播徐蕙儀也遞信辭職。

SOURCE:眾新聞
https://www.hkcnews.com/article/43483/%E9%84%AD%E9%BA%97%E7%9F%9C-now%E6%96%B0%E8%81%9E%E5%8F%B0-%E9%99%B3%E9%90%B5%E5%BD%AA-43487/now%E6%96%B0%E8%81%9E
痴撚線

人地馮智政假假地一個學者,點會肯聽你老點,做臭自己品牌
今朝vicky 全黑, 好少見咁著
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞