已經到左英國了[17]#wail#pig

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
D智撚電X爐係咁
你個名點讀的
我19年結既 當時我係visitor入黎 男方t4
冇擺酒 親朋戚友直頭唔知 淨係搵咗兩個人幫手做證人

首先打去你council同佢講你要give notice of marriage
佢會問你一堆問題 然後收錢同book時間上council interview
到interview嗰日準時上到去 帶齊所需文件 印象中係證件相passport同地址證明
一開始會兩個人一齊問少少問題 之後就會分開你兩個分別問
都係問下你對方既基本資料以防你地假結婚
問哂就兩個一齊入返去再傾多陣就搞掂

之後要等28日(如果係visitor有機會要等90日)
home office會寄封信比你話查完你地 可以book期簽紙
收到信就可以打去你想簽紙/行禮既地方book場
(武肺有restriction 要自己check返)
我就book咗council最平嗰間房 擺得落新人+2個證人+4個朋友 £5X
證婚人就用返council嗰度既人

行禮嗰日就咩都冇做 直接約埋2個證人去到
夠鐘就入房簽紙 搞掂 即場會比埋結婚證書你

溫提 證人請慎選 我揀錯以後見到佢個名係你張證書度後悔一世

教堂/其他地方唔清楚 我係council最平最簡單搞 連婚紗都冇
埋單£100有找
是咪很想要
Yodel係Amazon度幫女朋友買既化妝枱

電視櫃同枱係British heart foundation 既送貨,不過佢啲嘢咁平就算送貨有問題都預左,唯有email問下佢咩事
ROXY
佢搞到我真是研究左d相
就係用晒d錢係煙酒
樓主又話update食譜
求撚其簽張紙有幾正
冇婚紗冇結婚相冇朋友黎 連最基本求婚都冇
Airbnb d塵 好多
敏感
好多人都想一睹樓豬的風采
用口讀的
啱㗎喇 簡簡單單咪得囉
GG
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞