屯門樓討論 (17)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
大約650萬想搵兩房樓,洪水橋同泳池一帶,大家會點揀

洪水橋環境好似正啲,但泳池就潛力似高啲
幾多人住,有無小朋友,有無車,洗唔洗考慮分枝家庭近邊度 ?
預2個人住,未必生小朋友。有車,但公司無車位,所以唔預揸車番工。分枝家庭都係元屯天人。
洪水橋應該無直車,但可以駁車去元朗,再轉車。雖然住慣元屯天都駁開車,但都有啲驚自己會唔慣

加上都想睇下升值潛力,大家係咪覺得兩邊區都差唔到?
我自己住泳池區,如果搭車為主,泳池區就好啲,巴士落車就頭站,過去市中心搭3 個站輕鐵,買野可以行去友愛安定。
洪水橋自己就少去,唔憨評論太多
2個人住由4百尺換左做800尺會唔會太過份
有能力換大 住得舒服d 有咩問題
講真
後生一輩仲邊會日日買餸煮飯呀
所以附近有冇街市唔會係重點

最緊要新樓,有會所,外觀夠grand就得啦!
日常生活是旦有間7仔或超市就ok
所以近商場先係重點
星期一: 壽司郎
星期二: 一幻
星期三: donki 便當
星期四: Outback/ Ruby Tuesday
星期五: 牛氣/ 牛角...
屯市壽司郎
一開鋪堂食飛排到4XX
夜閱8點左右會放walkin排,
放工塞到返去差唔多
650萬兩房元朗都有啦 你講果2個地方交通麻麻地...
550萬內近屯門站邊到好大興花園有冇得諗
以前住過元朗,都唔錯。 650萬呢個價而家可能要住遠市中心少少先有2房?
元朗西鐵站附近嘅樓價都好貴下,要搵可能要睇睇舊小小/遠小小嘅樓
幾多人住,有無小朋友,有無車,洗唔洗考慮分枝家庭近邊度 ?
預2個人住,未必生小朋友。有車,但公司無車位,所以唔預揸車番工。分枝家庭都係元屯天人。
咁洪水橋有冇車可以直接返到工丫
如果平時出街自己有車 樓下又有車返到工 住邊都得啦
洪水橋應該無直車,但可以駁車去元朗,再轉車。雖然住慣元屯天都駁開車,但都有啲驚自己會唔慣

加上都想睇下升值潛力,大家係咪覺得兩邊區都差唔到

差唔多
之前我睇元朗多,唔熟屯門嘅盤

泳池有咩盤唔錯,例如海典軒、嘉悅半島、南浪海灣個堆,想知道佢地嘅評價如何/主要有咩分別
你係咪開低得太離譜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞