彩福集團出聲明與譽宴集團割蓆

193 回覆
959 Like 12 Dislike
Pin
好, MARK低
個頭都有幾間正嘅良心鋪
勁on9
你唔出聲都唔知彩福同譽宴有關係
而家知你咩料啦
已fact check 兩個都係藍集團
明明富臨同美心有版你睇
點解條友仲咁on9
手足第日婚禮可以去呢度搞
睇完#114 我好亂 即係彩福黃定藍
分左家開頭兩間都一樣叫彩福
係張生之後先改名做譽宴
另一間果陣好似叫彩福 (何氏) 咁上下

係咪即係好似譚仔同譚仔三哥咁樣
當年彩福分家單嘢搞到要打官司
連登神探表示一定係做場戲扮分家
搵錢啲數仲好分明添
大家冷靜d

呢個係1483(我哋理解嘅譽宴洒樓嘅前大股東)上年定幾時嘅
聯交所文件。藍絲張氏兄弟同何氏兄弟(我哋理解嘅彩福酒樓大股東)拆顆前用彩福個名開在好多間酒樓。之後拆顆後又爭用彩福個名。佢哋拆顆嘅恩怨情仇可以睇下面

重組認真版
https://www1.hkexnews.hk/listedco/listconews/gem/2013/1128/08107_1783194/c116.pdf

八卦版
https://articles.zkiz.com/?rbid=17095

兩間酒樓個老板不和係事實。不過要唔要幫襯彩福自己諗。個何姓老板好多政協係身

順便一提,1483已經賣左殻了。
藍既黑吃黑姐,藍眼中只有自己和別人之分
我睇唔到
唔洗爭,一個一個排住隊等執
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞