有冇人有變魔術/街頭魔術

48 回覆
5 Like 2 Dislike
我細細個開始鍾意魔術

乜嘢都有接觸下 啤牌 心理 生活用品 獨立魔術師發明嘅道具 等

不過咁多年嚟都係知道個原理自high就算 亦只會變俾身邊朋友睇

近年開始喺街頭表演 會去ig pier 啟德 西九
望到觀眾surprise嘅反應真係好開心

有冇人鍾意變魔術 可以一齊傾下 更希望搵到願意出去變魔術嘅巴打

wts: 59646262
tg: t.me/rickywuu
玩左十幾年,主要玩牌,淨係變比d 女睇
我同我朋友街頭都主力玩牌 淨係揀女仔變

唔係因為要溝女 係因為女仔反應好啲
不過我朋友都咁樣識咗兩個女朋友
巴打有冇興趣一齊出去變魔術?或者share一兩個有趣嘅魔術
搵到食?
興趣嚟㗎咋
玩左十幾年失蹤,淨係玩啲女
喺街度變係接觸到最多女仔觀眾一個方法

亦好容易識到女仔 好多會主動聊你傾計

大概變10 pair內 就會有一個女仔對你有興趣

試過有人即刻去請我哋飲嘢 亦有人主動問我哋攞contact

不過我之前有女朋友所以冇識過任何女仔
我都係自己玩就算
玩左10年 又係乜都玩
一齊出去玩下啦 啲人反應大好多 可能因為係第一次睇

試過有人嚇到電話跌咗落海

或者搵我share下有趣嘅trick都好
就咁同friend玩比人拆穿都尷到死
覺得尷尬 好正常呀 魔術師都係人

我會首先讚觀眾醒目 之後變多個更勁嘅畀佢睇補番數

觀眾發現你失手會知係人之常情 反而可以拉近大家距離 唔再係魔術師高高在上

而我個friend就會執生 基本上冇人知佢失咗手 呢啲都係靠經驗
由細到大都好有興趣 平時會上youtube睇魔術片諗下原理
但聽人講買道具買到窮 同埋啲老師又貴又唔肯教堅嘢一味教啲街知巷聞嘢所以退卻咗

(自己搵副牌試下玩 對手又唔協調)
巴打 你揾我share啲正trick比你

之後一齊去變魔術
想學得唔得 利申唔識
可以 你揾我
louis yan?
淨係識得幾個魔術, 啤牌最熟嗰個係Chris patt玩過嗰隻,仲有個玩到爛嘅魔術兩條橡筋扣住跟住出返嚟, 兩個都係啲輕擎嘢

https://youtu.be/Fy3Mi8rOB3U
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞