覺唔覺香港人串人屌人的詞彙好貧乏?

53 回覆
2 Like 63 Dislike
來來去去都係屌撚鳩閪柒呢幾隻字
一係就話人狗,最多問候埋人老母
最2多都係祝福人去睇醫生/獸醫

不如睇下其他國家的罵人藝術:

大家補充下仲有咩靚句分享下
(我唔撚柒鳩屌你個仆街冚家剷含撚笨柒個老母個生滋甩毛嘅花柳白濁梅毒發炎腐爛臭化閪都唔撚柒得你個陰陽面邊大邊細豬閪燉糯米雙番閪遮面長短腳扁平足灰甲倒甲反甲反到上包皮谷精上腦陽萎笨柒鳩頭發炎陰蝨周圍跳滴蟲入馬眼祖宗十八代食屎撈飯周揈揈閪擘擘白痴戇鳩閪

我屌你老母天地初開九十九代都係柒頭撚樣, 係垃圾狗屎戇鳩無撚用, 代代生意失敗欠債破產賣哂屋企啲女人去做雞俾人屌到臭閪男人就俾人屌屎忽仲要無錢收生生世世無得返身呢啲先叫冚家剷爆香啲蒜頭打埋個靚獻抬你班撚樣出嚟獻世指住你個鼻嚟恥笑笑到你龜頭都縮撚埋入肚臍變自己屌自己笑到個個碌哂地

仆你個臭街一見到就想嘔番曬大大大前日嘅早餐生出黎害鳩人咁撚柒就咪撚出黎獻世啦一碌柒咁戇框框幾撚有心機都無鳩用啦抵你年年Repeat硬係差一分讀唔到大學差一分考唔到車牌差一分鐘上唔到飛機人地個個去哂日本爽皮你就留返喺屋企對住街口個阿婆打飛機差一分鐘入唔切表無得抽居屋公屋都無撚得你住屈埋哂啲木板劏房隔離住著個癡線佬日撚日對住你騎騎笑晚晚亂鳩咁叫搞到你永無寧日精神失常中咗六合彩都眼花花當廢紙掉撚埋落街俾留下個阿差執到發大達衣錦還鄉買埋你個單位加鳩你十倍租你租就租唔租就躝屍趷路

我屌你老母 芝士漢堡 屌你老豆 宿埋一舊 屌你家姐 快過火車 屌你個妹 免費續會 屌你呀爺 笑口畸畸 屌你呀麻 泰國喇嘛 屌你阿哥 好過渣波 屌你細佬 好過去賭 屌你個仔 唔驚有鬼 屌你個女 唔驚制水 屌你屎忽 化痰止咳 屌你個閪 清心潤肺 屌你個咀 豬籠入水 屌你肚臍 心曠神怡 屌你老母仆街陷家產食屎收皮啦屌你. 戇撚鳩鳩食撚晒賓州咁屌你老母咁既仆街死樣.

你係生出黎俾我屌撚柒嫁啦仆街陷家產. 屌足你十世,屌你老母正仆街陷家產屌你祖宗十八代仆街含家產你老母生鼓脹,你老豆生龜頭癌呀柒仔施主收皮啦傻仔你老母日日要比人屌就係因為你呢d咁既傻仔呀慘過做雞同企街證明你條契弟祖宗十八代都作孽,生你件仆街仔,九成九冇屎忽我頂你個肺插你個胃按你肚池機關制屌你子孫十八代 代代冇春代含撚啦你仆街含家產九歲學人睇咸片 十歲食忽得 十一歲學人奶屎忽 十二歲做鴨 十九歲生愛滋 廿歲腦膜炎 二十一歲個樣仲巢過春袋 二十二歲生花柳生到鳩頭都甩撚埋 食撚屎啦屌你老母祖宗十鳩撚春鳩柒代撚頭西屎啦!屌你老母斬你全家你老母老婆比我強姦十次八次啦絕子絕孫啦你正一狗雜種我屌你老母啦你老母一定用屎餵大你條死戇鳩仔 你呢條敗類你條撚樣想唔屌你都唔得, 你個臭貨老母同野狗苟合生埋你呢啲仆街仔廢柴有爺生無乸教不知所謂多行不義必自斃屌你老母杏家產死傻西阻撚住晒個地球轉正一冚家剷屌你老母臭花西! 你老豆老母性器官一定有問題啦 生你條撚樣出黎冇賓周冇精蟲死基佬我屌鳩柒你就梗架啦我係鐘意屌鳩你祖宗18代個春袋呀你吹撚柒碌我脹啊?)
樓主曲線求串詞彙for 將來用
咁多字重覆使用,fail啦
屌鳩撚柒閪仲唔夠勁?
「屌你唔鳩撚柒識就縮返入老母個閪啦」
鬼佬見到呢句都嚇親
都係好俗套,來來去去都係我講個幾個套路
依篇嘢似笑話多過屌緊人
呢度嗰啲詞彙香港都有喎
你青山出黎?
你岩岩坐完?
屌都有九聲表達唔同意思
例如屌 同屌!同屌~ 都有唔同意思
唔關聲調事
係語氣姐
個人覺得鄰國個2百5幾正
剩係講屌你老母都威過你張圖既蛇頭鼠眼啦
德國嗰個咪即係蒙頭入閘
都冇講一定係老闆
點解英文解釋多咁多意思

死港仔,活該被港警打,死光最好
台仔
馬卓安上台,背叛了戴卓爾夫人的一貫宗旨,戴卓爾夫人恨之入骨。戴比德抨擊馬卓安,下筆要很小心,一旦情緒衝動,就會淪為一股酸氣。
劈頭第一句:「自從許多年前開始,我已經放棄了解馬卓安這個人」(IgaveuptryingtounderstandJohnMajoragoodmanyyearsago.)罵得很有氣派。以前輩的身份,看不透這個人,不是因為馬卓安高深莫測,而是膚淺和零亂──我一度對你有很大的期許,但後來你令我失望而懊喪,是我當初把你看得太高了:你的品格、忠誠、能力,全部事與願違,一切曾令人困惑,但現在已成過去,我已放棄對這個人的任何期望了。
短短一句話,有如此豐富的弦外之音,其輕蔑和侮謾之情,要英文才表達得如此舉重若輕。
因為在那樣的文化語境裏,品格是重要的,始終如一的忠誠更重要。戴比德言下之意,是「這小子什麼也沒有,是個混混精。」
罵人要有分寸,語文和詞彙,是一座兵器庫,什麼時候選用哪一種武器:是長棍、短劍、匕首,還是鐵蒺藜,都要講究心思。在一個平庸的社會,不論吹捧還是罵人,詞彙都千篇一律。只通一種給人用爛了的「母語」,越看得多越要警惕:人是會越來越低B的。
其實樓主po果啲未好似以前啲歇後語咁可以攞嚟串人
你有冇咁好文化 人地又聽唔聽得明先
最後表情
而家好多人都剩係識講粗口
其實中文甚至粵語有好廣泛嘅詞可以用
呢d咪就係藝術
下下拎碌鳩出黎屌人
我諗全世界得英國同香港咁common咁外露
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞