發現巴西P1變異病毒傳染率比已知變異病毒高,並可繞過部分免疫系統已感染患者再次感染。至少是之前毒株兩倍致死率

29 回覆
21 Like 0 Dislike
研究發現巴西P1變異ccp病毒傳染率比當地已知所有變異病毒高70%-140%,並可以繞過部分免疫系統使20%-40%已感染患者再次感染。並至少是之前毒株兩倍致死率。病毒越發的難以控制,又是繞過免疫又是高傳播高致死。疫苗可以解決這些情況麼?

https://www.thesun.co.uk/news/14800658/covid-variant-brazil-spreads-twice-fast-uk-on-guard/
#CCPvirus
#ContemporaryGeneticWeapon
#UnrestrictedBioweapon
#超限生物武器
佢地打科興架喎...
遲啲同印度隻三重變種會合,衝上四重天,又一新境界。
佢地有冇用安心出行
一班打機當自己科學家既傻鳩 : 傳染率升死亡率一定跌
科興比人用黎升級

好似Hunter堆垃圾獵人幫蟻后提升力量
云伯:都是政府的陰謀,唔好中計
有咩病毒有相同情況?
印度個隻 會令年輕患者重症增加
傳染率提升 再加新病徵
咩腹膜炎 鼻哥流血等

Mix埋應該黑死病2.0
咁樣好易發生

巴西同印度既人咁多
要重疊實在太易
[恐懼撚收皮]病毒變種 只會增加傳播 降低致命或其他毒性 係常識黎
https://lih.kg/2334945
啲變種愈變愈勁
又可以有隱藏傳染者
未來都幾不樂觀
冇錯 正常來講係
問題呢隻野係人造
金磚4國原來唔係產金磚
再嘈落隻勁d 嘅patch 比你
又黎
傳染率升有好多方法
無論係攻入人體快左, 人體外生存力強左, 變成可以空氣傳播,
動物/昆蟲傳播,死亡率低左所以多左人帶毒幫手傳播
以上所有情況傳染率都會升

死亡率減只係傳染率升既其中一個方法
並唔代表傳染率就會死亡率減
唔好搞亂個logic
人類可能要滅絕了
疫苗撚打左針就去下巴西驗證下疫苗有幾強大,隻野點變都無事
係補丁 隻毒應該唔識英文架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞