大埔好食黃店

586 回覆
116 Like 6 Dislike
有賣埔journ
我當暗黃架啦
屌你老母 嗰次同啲朋友去食 都唔係預佢好食到飛起
其實正正常常 食得落口就收貨
點撚知冇一樣係正常 啲蠔餅唔知做乜鳩
啲湯成兜油咁撚樣 成班人食撚到閪面
改名叫真閪客算撚數啦
之前有清補答係neverland
寶湖道金源都幾正
一條友食lunch啱晒
呢幾間都有幫襯

不過世紀豬扒麵都係黃真係唔知
嘩幾貴
現在早餐 只食想點啡 鼎天
之前有食荳子(可惜)
呢間好好食
不過間鋪俾堆藍店夾住, 個老闆俾D 藍色生物搞到少少神經質
一兩年前去食個老細之前好正常, 應該真係俾人搞得多搞到神經質
佢岩岩開鋪好似都係正常質素
近排去食勁難食, 唔會再去
個牛肉麵只係一碗勁油既蘿蔔蕃茄湯味牛腩麵,但我完全搵唔到蕃茄喺入面食完成口油cls
仲有啲mk妹服務差到仆街,會勁快收曬你枱面所有野,趕客咁,但明明係下午三四點無人等緊位
甘梅地瓜淋到仆街都算, 仲要無梅粉
我食完碗麵,飲左兩啖杯冬瓜茶,都未飲曬一放低就收,cls
唔係講笑 如果有真台客嘅員工 真係要睇一睇
連擺落口都唔想擺呀你哋啲嘢食 啲嘢食又咸又油
環境又污糟 一入去聞到陣臭味已經想出返去
可唔可以叫啲廚師試過餸先? 香港人食嘢啲質素 老實講已經唔算高, 但可唔可以唔好咁糟蹋啲食物呀?
不過講返正題
先我覺得大埔「性價比」高嘅黃店
一定係 blue house pattern mos burger
前兩間啲意粉都好好食 但blue house 果啲應該係最好食 不過blue house 有樣野唔好 就係有時煮到太咸 同埋好少嘢飲 而家pattern 所有嘢食都算係中上 特別佢嘅雞翼
另外 想講mos burger 嘅咖啡好好飲 屌打而家出面好多cafe d 咖啡
下,早餐食mos飲過佢咖啡,覺得唔好飲喎,都無香味既
一定要自己加淡奶
係天后廟後面既粥地都好食
以前好撚憎食粥底火鍋
但呢間專食海鮮既火鍋真係幾好食 又唔算貴
個即炸響鈴都好正

同過老闆吹水
佢話之前無晚市做 間舖無生意咁濟捱得好辛苦
深黃
有無早餐推薦
印象中昌運果間太子爺送餐比醫護食 ,上埋報
大埔墟果間就一定藍
無聽過表態
但好耐之前去過畫咗pepe整告示神

佢唔係藍到仆街我都會幫襯,個肥腩同埋個魚皮好好食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞