(四葉入一入黎)點解hololive多人睇d 彩虹社好似冇咩人睇?

48 回覆
4 Like 12 Dislike
 語部
最近連V見唔到神父
要出番來動物台先見到
唔係有Holostar咩
彩虹淨係睇美兔
因為有holo en 認識holo更加易
主要係冇乜個性同特色

首先彩虹vtuber好似好少hololive咁樣攞埋屋企人出嚟玩咁或者主動傾啲閒話家常嘢,求其搵會長Kiara猩猩同埋夏哥嘅片睇都見到佢哋會肯講自己嘢
其次係觀眾又好vtuber本身都好彩虹vtuber好少攞人設出嚟玩,會長會叫自己家人做龍,芙蓮就冇點提到自己嘅帝國女騎士身份

但最緊要係彩虹vtuber太多太雜,分薄咗公司嘅宣傳資源係一個問題,觀眾唔知點求其揀個vtuber做推都係問題,點似holo個個人設做得好維持得好之餘仲要有特色到一兩次直播就令你中毒
世界top果堆vtuber必要條件都係打入歐美市場, 賺$亦係最多, 中国市場wfc
非日本本土觀眾好難入坑
個門檻太高
加上男女混合賽又篩走埋班獨角獸
我杏人
獨角獸真係好毒瘤
彩虹d男女互串有時睇精華其實幾好笑
rushia
最主要相對少人整燒肉
其他唔講 郡道同星川開房 錫嚟錫去已經唔同level啦
彩虹淨係識星川
木口淨係識水姐
Hololive全名叫Hololive production
旗下分為hololive 同 holostar
一般我哋講Hololive都係講成間公司
不過holostar真係比彩虹社男v弱好多
以男vtuber嚟講,彩虹社嘅葛葉上個月全球sc排行第9(男女合榜),男v第一
彩虹社嘅叶就排第20,男v第二
相反holostar最勁果個都係得20萬訂閱
而且彩虹社更多樣化,有補習型vtuber之類有特色嘅vt
定期亦有男女合作
基本上依家個版圖係睇女v就hololive,男v就彩虹社
好似d黃店咁
靠反中發圍

WHO
卯月コウ
未初配信已經同hololive行得好埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞