觀塘有黃店俾所謂手足偷錢!!

509 回覆
473 Like 13 Dislike
手足鳩痕,叫你老母出嚟俾手足出吓火,手足都唔幫,你隻支那2毛狗仆街死啦
咁大個cctv都偷係咪on9無腦系
身份證,咩都冇比都可以請?
唔驚請黑工架?
好撚多人
初初開鋪有個衰妹幾正
次次買野都唔同員工
岩呀。 手足有需要就要幫 果小小錢都計都唔係真同路人
今次真係手joke
如果, 仲要??
預備又比高登老人院笑了
證明呢位手足真係好唔掂,可能要啲水腳走佬,靜啦
壞你老味,不割蓆呀
唔好講咩咩咩手足啦
依d擺明扮晒係
理念完全唔同
黃既點會唔係好人 死5毛
感謝各位對我哋嘅關心及支持,由於留言及訊息太多,恕未能逐一回覆大家🙏🏻希望藉此post 可以就事件作出一個總結及回應:
該員工入職時,我哋有簽約及影低身份證等入職手續。尋日發現事件後,翻查閉路電視清楚拍到整個過程,包括偷取其他員工財物。
我哋已即時致電該員工及直接到該員工報稱地址了解,發現賓館地址都係報假。電話當然亦已經cut咗,完全失去聯絡。
迫於無奈之下,唯有網上尋人,希望佢可以主動同我哋聯絡,亦希望警惕其他同行朋友。其間有三間食店及多名受害人,主動與我們聯絡,同稱被偷錢經歷。
其後,我哋發現原來該員工一直偷用其他人身份證及盜用他人身份。(特登打扮成身份證上造型),由於事態嚴重,同時亦影響緊另一個無辜既人,所以昨晚我哋都報咗警。所以不方便再作其他回應。
如果信任可以被利用,就算會被笑太蠢亂信人,但我哋都會堅持繼續去做蠢人,相信人性本善,有能力就盡力去做,亦會繼續聘請同支援有需要嘅人。
再次感謝大家的支持!🙏🏻

點解要報狗拉手足
耐人尋味
連身份證都係假

尋日仲有人教老細
請人記得要影身份證
好撚癲
手joke
手足拎黃店錢幫襯其他黃店啫,黃圏內循環
手joke
手足
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞