已經到左英國了[11]#wail#pig

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
08年車 標誌207 1500cc £1300
係auto trader既private seller黎

基本上你買2手車都係上auto trader搵
唔好買有寫明cat咩嗰d 因為一定撞過
睇岩就如果係車行就可以直接踩上去問
private seller就自己聯絡試車
留意係試車你都要有燕梳 可以買d一日既
但我嗰時因為買1日都要£60幾太貴就叫個車主試比我睇
再揸去d冇人既小路度試一下

燕梳就根據你既情況上compare market quote
但要睇清楚千祈唔好買要裝black box嗰d
因為裝咗就一世 佢會記錄你所有行車習慣 從而調整你既燕梳價格
而呢個記錄就算你轉燕梳公司都會跟你一世
所以寧願比貴少少都唔好裝black box
有咩行車習慣黑盒會認為有問題?
大油大brake?因為路面需要而大油同大brake都會被計落唔好?
你保險要幾錢
岩岩早上個星期先揸得出街 即刻自由哂
啱啱先買車?
08年車 標誌207 1500cc £1300
係auto trader既private seller黎

基本上你買2手車都係上auto trader搵
唔好買有寫明cat咩嗰d 因為一定撞過
睇岩就如果係車行就可以直接踩上去問
private seller就自己聯絡試車
留意係試車你都要有燕梳 可以買d一日既
但我嗰時因為買1日都要£60幾太貴就叫個車主試比我睇
再揸去d冇人既小路度試一下

到你睇岩seller就會係佢自己本logbook度撕一張紙仔比你
代表呢架車已經賣咗比你 而同時佢suppose會即時上網同你搞轉名
亦都可以郵寄但會慢d 睇你個seller想點
你買到返屋企就要自己上網搞road tax同燕梳
新logbook會大概幾日之後寄到去你既住址度

燕梳就根據你既情況上compare market quote
但要睇清楚千祈唔好買要裝black box嗰d
因為裝咗就一世 佢會記錄你所有行車習慣 從而調整你既燕梳價格
而呢個記錄就算你轉燕梳公司都會跟你一世
所以寧願比貴少少都唔好裝black box
乜春都會記錄 唔止大油大break 甚至你夜晚揸車都會記低然後話你唔安全
因為夜晚揸個風險會高咗
所以唔好慳嗰少少
你呢年係平 但下年就加到仆街
燕梳係我條仔個名
25歲樓下 男 1年牌 學生 quote到最平£1500
當然唔同情況有唔同價錢 最好都係自己上網quote
換左英國牌未?你架車既insurance係第幾group?
咁冬天就算5點放工實係天黑架喎
返早既話朝早6-7點仲係天黑
英國牌黎
唔知第幾gp wor 冇留意
所以勸世 千祈咪撚裝
最仆街係個record跟你一世 轉保險公司都冇用
點睇間保險有冇用black box我上網睇左間最平 但唔知佢有冇black box
準備6月尾嚟
沖撚完涼
很撚c伏
歡迎
佢會有寫 你睇清楚
同埋你落單之後佢會打比你問你幾時得閒裝
是靚晚Tesco西冷/肉眼,醃完之後兩面各煎1分鐘,
之後入去二百度焗爐焗5分鐘啱啱好
講漏咗樣野 你係auto trader度睇岩咗架車之後
可以上DVLA度用個車牌黎睇佢歷年既mot report
叫做有個底
我樓下有間賣steak好撚平但lockdown之後就冇開過
£10 4塊靚肉眼 有厚度架
我平時買返黎切黎炒都抵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞