已經到左英國了[10] 之 牙買加黑肉斷腸歌#wail#pig

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
唔係已經話d agent唔想租俾bno visa咩?
見有post講過下
都要睇下邊一方面
我係辭職後個零月先走
果期日日出街見到d路人跟本就唔係香港人樣黎
日日搭車隔日就聽到有人係巴士度剪指甲
D人又冇禮貌大大聲講野

香港以前係好
但其實已經慢慢變得愈來愈差
你問我有冇咩留戀
講真我只係希望某時某地一齊衝過既手足安好
重點係唔計5+1
係冇番工既情況下同燒錢冇分別
我好撚憎香港
所以1月31號 第一日比申請visa我已經衝左
覺得自己有機會離開呢個地獄真係好幸福
Same 嗰陣1月頭已經遞左信等申請
唔好咁勞氣,睇開d
唔是懶係看破世事,共業呢d野冇計要硬食,一齊受
咩地方都有垃圾,避唔到的
呢d野好易搞到自己都癲癲地
屌2句嘅同時,請記起有位買野唔比錢,比黑肉睇中嘅光管bartender

班人騎牛搵馬
講到一定會租 準撚備好比deposit咁撚樣
點知轉個撚頭搵到第二間好d既就完全唔理
even電話都唔打email都唔send 完全一個通知都冇
咁agent同屋主就企撚左係到
可能d agent已經搞撚掂哂d paperwork
同屋主傾好哂d野

屌 唔撚好話係到租樓
係香港做bar果時成撚日有d客話要book位
好啦幫佢book撚左啦
到時到侯唔撚見人
其他同事問我佢地黎未 要比位比d walk in guest
whatsapp/打比佢地唔撚聽
有d好人d既你打兩三次終於聽電話然後話唔好意思呀今晚有野做黎唔到
從此之後唔再幫人接booking
想book位既搵第個
除非很撚熟同很有信用果d客就另計
然後投訴投訴投訴
未有bno visa之前我周不時問自己前世做錯咩事
今世人要生係香港呢個地獄受苦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞