有咩粵語歌係講緊咸濕嘢?

783 回覆
215 Like 19 Dislike
Let’s get wet
陰陽道具
遲咗少少
wu wo wu wo
冷雨夜lmf
第一次
皇妃樂隊, 以前真係好開放, 雖然電台禁播,但係真係有一隻碟出
(youtube 自己搵)
【歌手名稱】:皇妃樂隊
【專輯名稱】:LADY DIANA
【發行日期】:1985 / /
【音樂格式】:mp3 / 192kbps / 50mb
【專輯簡介】:八十年代其中一隊樂隊 Lady Diana, 只推出過一隻大碟, 題材敏感, 歌詞多與性有關.
【專輯介紹】:因此當時電台全面禁播, 主流媒體亦無甚報導. 所以當時如果重係係乖乖仔乖乖仔嘅你, 唔知道有呢隊樂隊, 有呢啲歌, 都唔出奇.
       皇妃成員:
       安格斯(主唱.鍵琴)
       李振權(主唱.結他)
       林志楊(主唱.低音結他)
       Melchior Sarreal(主唱.鼓)
       一提, 彈鍵琴嘅安格斯, 就即係陳慧孄最初出道時嘅監製
【曲目名稱】:01. 迷人的愛神
       02. 聖體
       03. 還讓你跟他抱擁
       04. 同性戀-GAY
       05. 可愛的動物-女人
       06. 一生中只愛你
       07. 戀愛的結局
       08. 讓性愛解放
       09. 娼妓
       10. 痛苦的空間
       11. 孤單的戀人
愛似林一峰
第一次
尹光 十一哥
一定係周杰倫 - 七里香

https://m.youtube.com/watch?v=l2t9pg80yss
夜來心多想你跪https://youtu.be/CZJWyJJZoTg
你要幾鹹先會覺得呢首歌講色情野?
良性反應
壯舉
粵語
自膠
終於有人講李秋霞
楊千嬅嘅滾?
呼吸一閉起 彷彿可以飛 飄上天際空氣
最後驀然回頭望這地 發現已死
好明顯啦
濕濕的夢
今晚講嘢夜唔夜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞