大家如果去砌機會去高登/黃金?邊間比較唔伏

33 回覆
0 Like 5 Dislike
近排自己部機壞,而且d零件其實都好舊
想去砌部機,有冇巴打可以比d意見邊間砌比較好
有自己砌機list
有想過去飛馬砌,問過話砌完送過黎,驚比人用二手貨黎砌🥺🥺
上門激情貼身代砌, $1500HKD 1HR, 留TG
法奧

飛馬狗都唔屌 垃撚圾 出哂名
法奧平時係度比人日屌夜屌
但係高登黃金比, 依然好好撚多
咁又唔係既
法奧成撚日d有貨無貨都勁混亂
急用起上黎嬲嬲地真係自己落黃金無咁嬲
同埋以前不嬲都話法奧d野同腦場比 個定價係有d貴
只係家下display卡既法奧反而係全行最良心價

同埋最緊要既係 手持連登ac 係法奧買野即係包終生保養服務
唔好再狙擊一場手足
邪刀我未幫襯過,唔知手勢係唔係你講幾好
但藍店加之前都出過事,好似係2手當1手賣
油耳啦,問下佢收幾多錢訂先呀
自己有硬件知識, 落黃金執散件係好過搵油耳既
但真係非常熟識先好落去

二手當新賣又有, 翻新當新賣又有, 同個盒唔對型號都有
比list 佢地砌, 好D 既就口頭sale你一大輪伏貨, 你企得硬就冇事
卜街D 既就砌好晒先同你講,呢樣冇貨換左乜乜乜, 個樣都冇貨換左物物物
師兄明白曬 即係自己執再叫人砌會比較好,不過我都唔係非常熟悉,正係知道各種型號既分別 同大概價位。
(話說師兄買window10 oem 同標準版有咩分別)
樓上有舖頭賣嘢賣到俾人淋紅油, 所以樓上d舖頭除咗中央田外, 其他既鋪完絕對唔需要理會。所以砌機既話去到腦場直接落地庫搵啲c字頭鋪砌就得。
cpu同底板唔好貪平而分開去買。
點解cpu同底板唔好分開買
因為而家買Cpu一定要連底先賣俾你。屋村舖仔唔知, 但高登, 黃金, 旺電, 灣仔全撚部都唔會淨賣粒u俾你
有搵到一間高登既創基電腦 ching有冇去過
因為我個list拒全部都有 話一次過黎執比我
t記送都係全新有盒/保養?因為想要3080又唔想食炒價,只可以訂住先t記ASUS ROG Strix GeForce RTX 3080 OC Edition 10GB GDDR6X 先1萬左右,平市價好多,雖然要預訂又唔知道幾時到貨
真係睇你排第幾個,佢有貨就即比唔似飛狗
自己砌
黃金高登都係 落去係叫人執散件 要砌都係自己砌安全

執件起碼全部有盒有單有貼紙 對到貨少啲俾人伏

而且落腦場買件最好地庫 樓上既要好熟行熟路先唔會俾人劏
正常
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞