踢爆黑心偽黃店 石籬清玉黑心老闆

52 回覆
11 Like 7 Dislike
早幾排見到有位巴打踢爆黑心偽黃奶茶舖,我都想踢爆一間奶茶舖

首先唔想引起誤會,我要講一下清玉喺香港唔係有好多間,間間舖嘅老細都唔同,有好多係真係好老細嚟,今日想講嘅係喺石籬嘅清玉喺一間偽黃店 呢個post都唔係想鬥黃 只係想揭穿石籬清玉老細嘅真面目同埋佢嘅惡行。

點解話佢係一間偽黃店呢
首先佢間舖入面嘅大部份嘢全部都係用淘寶買返嚟,打茶用嘅機器,雪櫃,製冰機,整奶蓋用嘅機器,工具等等。其實除咗清玉總公司俾佢嗰啲嘢之外,佢大部份嘅嘢都係係淘寶買返嚟。
前嗰幾排仲喺度同佢啲員工講話清玉入面有啲機器出現故障要喺淘寶度買工具換。(唔係亂噏,CCTV應該都會錄到佢講,不過相信佢都唔會承認)

其實呢啲都係小事,唔係想批鬥,只係想揭發呢間老闆嘅惡行。

清玉之前有杯嘢飲叫黑糖薑茶 ,咁佢啲黑糖薑2000年1月份過期,佢就19年冬天送黑糖薑俾客人飲,後尾已經無出呢個飲品,但係當有啲客問起有冇呢個飲品買嘅時候,佢都會話有,賣比啲客。呢個飲品係$25 個黑糖薑應該而家仲喺舖頭度添(前員工爆料)

我先po清玉前員工嘅意見 以下我係喺佢哋嘅IG度cap返嚟,IG名就唔公開保護返佢哋。
想補充下就係,清玉嘅老闆娘好鍾意屈自己嘅員工偷錢。有時候夜晚少咗幾百蚊,可能係外賣平台機佢自己計少咗,或者計錯錢,佢就會覺得係員工偷錢,有一次比一個員工知道咗個老闆娘係佢背後講佢偷錢,佢就直接同個老闆娘對質,要求佢睇閉路電視,同埋要求個老闆娘直接報警處理,因為佢認為自己冇做過點解要俾你咁樣講,但係個老闆娘就以唔想搞大件事呢句說話輕輕帶過,跟住直接炒咗個員工。
去到後尾佢搬咗新鋪,過咗一年之後,佢又再一次懷疑佢公司其中兩個員工偷錢,個一次大家都叫佢睇cctv,因為佢裝咗兩部CCTV喺收銀機嘅頭頂,一定可以好清楚咁影到。嗰日佢一早就同班員工講話佢嘅屋企人已經幫手睇緊個CCTV,好快就知道結果。但係點知嗰日等到大家收工,佢都冇出嚟回應,後尾我哋直接問佢嘅時候,佢就話個CCTV影得唔好睇唔清楚,但係佢之後都有同喺嗰度返工嘅姨姨講佢覺得係其中兩個員工偷錢。(仲要係肯定句 話一定係其中一個)
有時返完工拎杯野飲走就會同啲客講我哋員工偷嘢飲

同埋呢排佢請咗一個新員工返嚟,新員工初初返工嘅時候差唔多隻隻手指戴晒戒指咁
沖嘢飲差唔多兩隻手指連買戒指插埋落杯嘢飲度,俾我哋同事見到向清玉老闆娘講要求佢改進嘅時候,反而比個老闆娘話返我哋 想問聲清玉老闆娘係咪俾呢條友仔擦鞋擦得多 擦到咩都唔記得晒
見到呢個人沖嘢飲沖到咁樣大家去買嘢飲真係要三思啊,如果唔係叫一杯黑糖珍珠鮮奶就得返黑糖珍珠水㗎啦
自推
推推推
港資老細都係閪
無錯
2000年一月份過期 19年賣出 過期19年
你咁講都啱嘅可能大家仲唔成熟但係返工都係求開心舒服姐日日咁樣俾人屈

仲有單仲經典嘅就係當時喺舊舖嘅時候,有一位員工嘅女性朋友嚟咗清玉買嘢飲跟住清玉嘅老闆娘就無啦啦影咗佢哋一張相跟住send俾嗰位員工嘅女朋友當時就搞到嗰位員工同佢女朋友嗌咗交後尾個老闆娘比嗰位員工質問之後,個老闆娘即刻del相扮冇嘢發生請問用意何在
推推推
你咁講都啱嘅其實只係想表達佢打住黃店嘅名義同埋佢嘅行為再加沖嘢飲嘅手法姐
推推推
LM
推推推
LM
推!
推!
推!
推推推
之前試過買過一杯珍珠奶綠難飲到仆街
之後望入去係個老闆娘沖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞