鄭中基中環開騷 籲歌手歌迷撐起樂壇 柳應廷現身唱《樂壇已死》

19 回覆
72 Like 5 Dislike
【鄭中基中環開騷 籲歌手歌迷撐起樂壇 柳應廷現身唱《樂壇已死》】

鄭中基一連三晚在中環海濱開騷,今(23 日)晚頭場,嘉賓 RubberBand 表演後,本來不在演出名單上的柳應廷、吳林峰等突然現身,在 encore 環節前合唱《樂壇已死》。

演唱會尾聲,舞台背景大螢幕出現多個本地歌手的照片,鄭中基搞笑說很多歌手很紅但「冇啖好食」,「林家謙真人都好瘦,所以一號風球我都勸佢唔好出街。」他展示姜濤、胡鴻鈞以前的照片,「你睇佢(姜濤)依家真係冇啖好食;佢(胡鴻鈞)連腮骨都冇埋,真係好冇陰公。」

隨後他再獨自在台上,正經說,「我好希望大家,一路可以供養住我哋香港嘅歌手」,現場隨即響起掌聲,他提到,姜濤日前說希望香港歌手可以再次成為亞洲第一,鄭中基稱讚對方「咁後生已經咁識諗」,他寄語,「我哋歌手同歌迷,我哋真係要一條心,撐住香港樂壇,咁香港個樂壇呢,就唔會死㗎喇。」

隨後唱出《樂壇已死》時,大螢幕配上歌詞,至副歌部分柳應廷、吳林峰等出場,觀眾拍手歡呼。

攝:Nasha Chan
有錢老豆個仔黎講
佢都算係最撚勁果個
今晚好撚正
明明主唱係吳林峰
點解個標題淨得呀jer
唉...同人唔同命
張國榮?
佢(胡鴻鈞)連腮骨都冇埋,真係好冇陰公。

好衰
講個笑話:

TVB 吁歌手歌迷撐起樂壇(TVB 既延伸
「你睇佢(姜濤)依家真係冇啖好食;佢(胡鴻鈞)連腮骨都冇埋,真係好冇陰公。」
連腮骨都冇埋
削骨還父
呢個真係全場笑
大佬有眼光估唔到會搵吳林峰同柳柳支持樂壇新人

唔知有冇機會請大佬做造星導師/評審,佢評其他人唱自己啲歌嗰兩條片好pro唱歌主持拍戲範範都掂

https://m.youtube.com/watch?v=tRyDbHl9VUM
https://m.youtube.com/watch?v=inPq0w8FWY0
咁都衰過衰到貼地先有依家既佢
當年既歌神接班人 唔唱歌真係好可惜
因年輕而犯下的錯誤
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞