【唔講真係唔知】原來TVB套「大整蠱」係想同MIRROR ERROR「考有feel」打對台

9 回覆
27 Like 4 Dislike
農夫 艾粒主持《大整蠱》 玩喊藝人 《愛回家》成重災區 Bob繼《玩嘢王》後再被玩

為對打ViuTV近日熱爆的遊戲節目《考有Feel》,無綫極速推出由艾粒和農夫主持的新節目《大整蠱》作硬撼,這個新節目重點顧名思義當然係玩遍全無綫藝人,首先慘遭整蠱的是日日要返電視城開工的處境劇《愛·回家之開心速遞》一眾藝人,此外仲有曾在《玩嘢王》被李思捷大整蠱過的Bob(林盛斌),今次又再在開工做司儀時慘被整蠱!

《大整蠱》硬撼《考有Feel》
無綫上月開記者會宣布即將推出一連9個新綜藝節目,其中一個節目連名都未定好,就叫《艾粒X農夫 特備節目》,當日農夫C君還建議了三個節目名,包括「忠於鄭裕玲」、「今晚好想Do」和「原來我係人」,叫網民幫手揀,而講到節目內容,四位主持都係含糊其詞,只表示「幫Do姐(鄭裕玲)搵接班人」,對於嘉賓方面亦未有多透露。

由節目名、形式以至嘉賓都未有詳情之下,近日終於公布新節目叫《大整蠱》,講到明都是整蠱藝人節目,將由下周一(4月19日)起於逢星期一至五晚上10點半至11點在無綫翡翠台首播,同ViuTV近日熱爆的遊戲節目《考有Feel》於同時段打正對台,共有20集的《考有Feel》早前由4月5日起播出,將會播到4月30日(星期五),而只有10集的《大整蠱》則會由4月19日播到4月30日,擺明硬撼對台搶收視。

鳩假期日日幫TVB推稿唔擺link
上影視台望左望得美斯一兩個post
兩套對打無人提 反而晚晚考有feel都推到上熱門幾個post
有乜人會睇呢套野?啲橋又舊又唔好笑
前日仲要整蠱整到bella喊 ViuTV買日本套モニタリング高幾班
利申唔係佢地fans晚晚都開住電視睇考有feel勁好笑
唔係為印花都長開ViuTV支持下啦
正皮比考有feel
負皮比大整蠱
「忠於鄭裕玲」、「今晚好想Do」和「原來我係人」

如果佢節目同我哋講,無線做完大整蠱嘅4月30號之後就會執笠,到4月30號嗰日真係安排無線偽人岀嚟哭喪,咁先係大整蠱,不過都唔夠膽咁玩㗎啦,因為怕件事成真
整蠱藝人嘅前提係個藝人要有人識先好睇
農夫同艾粒真係多後生睇嘅....

十幾年前我初中個陣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞