岩岩比滾水淥到隻腳,求救

138 回覆
5 Like 37 Dislike
慢慢等啦,急救都唔識

公司要cam工傷,無計,迫住要睇

返工整親又唔同玩法,老馮睇急症拎工傷

返工又唔同 老撚都入
咁夜以為你屋企整親
沖水30mins
浸水2hrs
跟著燒傷藥膏
用水沖一定仆街,其實應該即刻用雙飛人

水一冷一熱一定起泡,

如果用雙飛人,佢揮發果時可以降溫,唔會起泡,除非太嚴重

本人廚師一位,林急林忙好難搵支起雙飛

放係急救箱,我公司都有枝
用京萬紅
慢慢等啦,急救都唔識

公司要cam工傷,無計,迫住要睇

返工整親又唔同玩法,老馮睇急症拎工傷

返工又唔同 老撚都入
咁夜以為你屋企整親

無錯,放反一兩日假都好
屙尿落隻腳再沖水,之前淥親啊媽教

已毒攻毒

效果幾好嫁
屙尿落隻腳再沖水,之前淥親啊媽教

已毒攻毒

效果幾好嫁

隻腳應該有陣留連漂香
咁都要睇急症 同班阿婆有咩分別,睇得急症不如叫埋救護車

係囉
之前碌親勁大撻
都係用水沖下,第日睇私家都係hea 你啲燙火膏

唔揸基本都會好

要入急症係入肉嗰啲二級燒傷

已經二級燒傷咗啦叻唔切

係囉
之前碌親勁大撻

唔揸基本都會好

已經二級燒傷咗啦叻唔切

工傷老閪都入急症拎reference
成班小朋友懶醒
Keep住沖凍水,唔好整爆個泡
唔小心爆咗既話要索乾啲水、消毒,之後包好佢
個泡一日未爆入面就一日都係無菌狀態,個泡一爆就冇咗保護,要小心處理

咁大泡實要放左濃佢,去排街症搵姑娘同你搞啦

正常入面唔係膿,你拮爆佢都只會有啲透明液體

謝謝你們的關顧,與你們的愛護
💩💩💩 去7仔買左藥先
個泡一日未爆入面就一日都係無菌狀態,個泡一爆就冇咗保護,要小心處理

見左醫生未呀?
急救常識, 一開波就應該用大量凍水沖啦, 唔好比熱力向深層曠散
同埋搵A&E求助好合理 點解上面咁多巴打話濫用
急救常識, 一開波就應該用大量凍水沖啦, 唔好比熱力向深層曠散
同埋搵A&E求助好合理 點解上面咁多巴打話濫用

一爆左細菌感染 一個唔好彩傷口潰爛 再唔好彩節肢都有份
上面咁都話濫用 有冇急救常識

見左醫生未呀?

等緊急症,無咁快,有人爆晒肛,應該用左大量人手做緊急救
屌你上連登問
可唔可以轉個角度拍多兩張

咁樣好難判斷到個面積有幾大 情況有幾嚴重

盡量係白光下影 距離拉遠小小
屌你上連登問

所謂連登高人多
一個post 已經顯示到咁多人冇基本醫療急救常識
冇學過都可以鳩噏又話拮穿佢又話入面係膿
所以依家有乜醫療事故都會話係失誤
因為你哋根本唔識又要扮識
覺得有事發生/ 唔合符你哋腦入面嗰套錯嘅知識就一定係做錯嘢

利伸做飲食
不過有急救牌
見到都覺得好痛
沖涼嗰陣點算
希望巴打你快啲好返
我以前都淥到隻手好似樓主咁起哂泡泡,我一野拮穿左,流左啲透明液體,搣左啲爛皮,跟住自己好返哂,依家有疤痕,好似胎記咁既色
好痛
可唔可以轉個角度拍多兩張

咁樣好難判斷到個面積有幾大 情況有幾嚴重

盡量係白光下影 距離拉遠小小

約厚0.4cm長近1cm

係囉
之前碌親勁大撻

唔揸基本都會好

已經二級燒傷咗啦叻唔切

工傷老閪都入急症拎reference
成班小朋友懶醒

冇事都睇一次啦應該
工傷claim 保險放返一個星期
再唔係做下物理治療又有得claim
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞