屌你老母大家小心趕飛機嘅日本人

357 回覆
121 Like 933 Dislike
你自己戇鳩啫柒頭
我都中過,一開始比拎住地圖係到問
我本身唔熟路,以為新世紀廣場個巴士站有機場巴士,跟住喺朗豪坊帶咗佢過去,去到無lala有人叫佢中文名,一開始佢扮聽唔到,跟住條友繼續望住佢佢先行去講咗幾句,跟住返嚟同我講係佢香港讀書嘅老師,我先覺得奇怪,跟住我先google搵到個站原來係朗豪坊附近,就帶返佢返去,去到又係話趕唔切要搭的士,要借錢嗰,跟住我同佢講借錢不了,然後帶返佢去巴士站等巴士,我諗前前後後都搞左我成個鐘
我都中過 係銅鑼灣
我係On9仔
個次我同佢都行到出哂汗
你咪咁傻!
上次有人揸車喺路邊叫停我問路,我講完佢都唔知點去,佢就叫我不如上車帶路,我衰好心,見目的地離我屋企唔遠,後面d車又喺咁響佢,我登佢急就上左車帶路
點知到左之後條友話想多謝我要請我飲嘢,仲車左我去海邊,差d俾人姦左,嚇L死我 所以喺街三唔識七真係咪L咁好心幫人
佢姦我之前
可能我已經含緊佢
本身想入嚟笑樓主戇鳩仔,不過睇返原來條友已經用同一招搵食10幾年,演技咁勁,下次小心啲啦
有啲咩令你意識到比人呃
咁我嗰條仆街啱你含啦,佢俾過咭片我睇,外國ibanker嚟又住豪宅
兇你行街睇路係用中文定英文
飛田最多
去機場
唔見銀包
無錢食飯
一律
影張相先
然後
恭喜哂拜拜
日文chok 佢兩句就現形啦
旺角之前我都仲過
第一次係幾年前我岩岩外國工作完番香港,行到mk, 有對支那couple 話岩岩來香港唔見到銀包,吹左一陣水再借五十蚊比佢地食m記,又話會之後比番我,當然中伏啦屌

第二次同一個支那人,同一地方,話冇錢去機場
因為千禧孩子已經長大了,呃完又呃,呃完又呃無止境
幫陌生人
堅守一個原則:涉及錢銀利益冇情講
寧願唔幫人,好過幫錯人俾人呃
屌啦星諗起之前做bar果陣成日有兩個女人黎飲野
問佢地邊到黎 話係日本
之後同佢地講幾句d基本日文
之後hang撚左機 淨係不斷咁答:係 係
跟著佢地兩個自己傾計果陣是講支那話的
最撚頂癮係連個電話keyboard都整撚埋日文落去

其實支那人咪支那人
你只要係有禮貌 跟隨人類文明規矩既話我一樣會尊重你
咁樣係到扮其他國家既人只會令我更睇佢地唔起
點解咁多人中伏
喺街搭訕傾計嘅我都忽視 一定無好嘢
癡線啦人地十年都用同一句對白 唔係日本人都練到好純熟無口音啦
正呀
不過咭片100蚊300張
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞