環遊世界有咩地方必去?

247 回覆
6 Like 32 Dislike
地府
我覺得一生人點都要去一次
300咪算平,嗰陣住啲酒店, 400尺左右一間房包早餐,成二千一晚
一個床位咋喎屌 仲要share bathroom
去其他歐美大城市downtown都唔使

反而酒店嚟講二千一仲包早餐算平
瑞士d酒店多數家族式經營
價位自然跟返local水平
好多酒店交通方便嘅都4千up
多人住bnb抵玩好多
我係去大集團既酒店呀,不過我嗰陣係冬季黎,所以可能先咁平,仲要係好近市中心+樓下有電車站,旺季我諗都要4000以上
樓下就有電車站好方便
我無住城市 喺山區去火車站都遠
冬季去真係好似會平啲
但冬天都好多滑雪運動玩 都開心嘅
瑞士有咩地方必去
少女峰(?)我睇完冇乜興趣去
反而好多座唔太出名既峯覺得仲靚,Matterhorn 呢啲

萊茵瀑布,藍湖呢啲個人覺得必去
但其實成個瑞士你剩係留係個國家已經覺得好靚,唔洗話去邊
但好彩瑞士啲火車好四通八達同準時,係山區都唔會話太辛苦
我唔識滑雪,真係去睇景,所以冇乜所謂,留返啲錢黎享受
個陣仲要卡塔爾航空商務艙來回,接近用左4萬hkd一個人
內你老母地
波蘭 Zakopane(Warsaw就不去也罷 除非你一定要去一去每個國家嘅首都)
北歐
瑞士
高加索區
越南(一班兄弟去)
隻眼好靚
瑞士全境
又會揀去波蘭咁偏門嘅 仲要去到zakopane咁偏
少香港人去 唔熱門 不過我好中意 好舒服
睇完相後悔冬天去zakopane
雖然有得滑雪
冰島都有差唔多嘅感覺 雖然有北極光睇
想正皮撳錯負皮 好靚啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞