【歐超聯】球迷抗議群情洶湧 紅軍隊巴被圍 !!!!

21 回覆
1 Like 0 Dislike

歐洲12間頂尖豪門創立嘅歐洲超級聯賽面世後,立即受到各界炮轟,作為足球「米飯班主」嘅球迷亦一面倒反對,有份參賽嘅英超「Big6」,每隊球迷都去到所屬主場外高掛橫額抗議,而周二(20日)凌晨出戰英超嘅利物浦更率先走上火線,當隊巴抵達列斯聯主場嗰陣更遇上大批球迷阻攔入場,群情洶湧。
曼聯、利物浦、阿仙奴、車路士、曼城同熱刺落實加入歐超聯後,各隊所屬球迷會都發表聲明反對,唔少球迷更直接踩去主場外抗議,利物浦晏菲路球場就掛上「以你為恥 RIP利物浦 1892-2021」,以示「利物浦已死」,其他各隊主場亦有唔同抗議行動,而周二凌晨作客列斯聯嘅利物浦,就先成眾矢之的。

當利物浦球員由酒店登上隊巴出發嗰陣,附近球迷就用樂器奏起「Money, Money, Money」作為諷刺,當利物浦隊巴去到艾蘭路球場外,大批利迷同列斯聯球迷即走去巴士前攔截,有人更用身體擋起車頭阻止隊巴進入,場外亦有利物浦球迷焚燒波衫,亦有飛機拉起「向歐超聯說不」橫額飛過。利物浦球員最終進入球場,而列斯聯球員就全部著起抗議T恤練習,可以話係四面受敵。

利物浦呢場英超由沙迪奧文尼31分鐘先開紀錄,但去到完場前3分鐘被列斯聯嘅迪亞高洛蘭迪追平,兩隊踢成1比1平手。利物浦痛失2分後,喺聯賽仍然排第6位,如果歐超聯最終未能成事,「紅軍」下季可能會緣盡歐聯。

睇下歐聯改制改到咁 我真係覺踢歐超好過

班球迷肯幫球會還債咪唔搞囉,講到尾都係錢既問題
真想不到我竟然會支持英國利迷
球會破產邊個比錢
邊間教會
全世界係咪得一半連登球迷支持
都唔關班球員事
以後咪鬼睇囉
利迷圍自己球員有撚用呀
利迷係咪傻閪
成班屈服喺足總霸權之下嘅傻閪
支那人都好支持 "咱們只想看強強對壘"
利迷真係有鋪圍隊巴癮
咪屈
得半個連登球迷
球會執咗就以後都冇得睇,成班傻鳩
中國資金+摩根大通+油王+美國富豪,一齊支持歐超聯,嗰種資金屌打各項聯賽
球員都係受害者
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞