香港物理治療邊間好

13 回覆
0 Like 0 Dislike
用滑鼠太多 手痛
公立醫院話要排到8月
我寧願搵私人個d
大家有無recommendation?感激不盡
宜家google search左間叫 香港運動復康物理治療有限公司 好唔好
恩信物理治療及中醫診所
我睇過幾次PT 佢最有料
之前睇過兩個醫療集團既PT 都無佢咁好
LM
佢本身係物理治療師 做左好耐醫院 之後 再讀埋中醫Master 所以你直接去睇佢又得 你有保險轉介都得
而家香港教物理治療果啲 都係佢識 佢啲同學 超有經驗

地址係石門
請問有無話邊個therapist先係你講果位
我見佢係集團咁無醫師名,同埋好似佢網頁未更新有石門地址
哦頂我search睇錯左間信恩先無石門地址
你講果位有fb page在石門
試下先
感覺幾好,同埋收600都唔貴(雖然我都係claim保險)
醫師幾用心,檢查比起我上一個去的做得足
我前兩個星期搵睇骨科個度medical group的physio
齋打shockwave,干擾波(醫師話我而家無acute pain根本不用再干擾波)同熱敷3樣收1000
醫師收600照打shockwave,射laser,冷敷,要我係果度做動運with佢d器材,同檢查detail好多
寶琳潘啟光,可以自己google下,睇開,超好
請問幾錢一次?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞