mo+ 同 mo sim

29 回覆
0 Like 3 Dislike
Mo+ 我見$175 有20gb 其後21mbps任用

Mo sim就$168 有15gb 其後就128 姐係爆數據

用邊個好?有冇巴絲用緊?求解🙏🏻
係~但係我唔知佢好冇用 哩個台
So sim 有人試過實測 時好時壞 亦有人話一開始梗係好用 之後就未夠一個月就話冇曬50gb 同埋又冇得上台

咁痴線既情況 我都係唔搏
冇上台係好事
咁我而家個number用左咁耐...实然轉冇得上台姐係新number 公司好多野 都唔方便喎
係突然*更正番先
sosim so farsl so good
有冇人用過mo+😂
其實50GB唔洗1個禮拜用曬都絕非無可能
我識某d人係夜晚一到2300就會開住嚟bt開到第二朝唔記得熄
去到黃昏已經出SMS提示話用咗幾十gb

咁都唔係問題,最弊係嗰50gb係完全無得check返使用量同剩餘流量極不透明,
同埋佢個Qos優先度竟然set到夜晚歡樂通宵仲高過平時扣流量時段
check到我就唔會咁講啦
似乎佢個app要新包裝卡先有得用app check
舊卡不論咩方法都check唔到
屌佢老母要我再跌多$33買過張卡check
好似每個月買新咭抵啲架喎聽講 但就要係咁轉number
咁。。。有冇人可以講下mo+😂😂
mo+除咗有唔限速plan真係同mo sim無分別嘛,
係分有合約同無合約咁囉
除非舊版卡你有大把存貨可以沒每4個月開一張(最後啟用日期前開到就得),
否則新版卡(無性交data同歡樂通宵)除非你要用埋個幾千通話分鐘(無得用volte)或者刷冧把,
唔係既就用返同一張好過
mo+即係3既另一個牌頭,

之前搵上台plan $138 21Mbps 任用 (都係鎖7Mbps啦.....)講明係3HK,
開台後用3HK app check 用量係寫mo+

$188 全速任用 (都係限你7Mbps啦...) login就寫返3
咁比其他台慢?🤔
用左爛衫兩年,每個月40GB起碼

只可以講依家限7Mbps,

都好過兩年前用支移動188 全速4G
地面唔過50Mbps, 地底永世load 空氣

限7Mbps 巴打都ok既先好考慮3HK/Mo+
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞