(工程offer) 目前收到呢2間公司既offer 應該點簡好?

118 回覆
4 Like 13 Dislike
真心講

除非神科....唔係既話 做工程個人工都算唔差 起碼比好多工好

但真係日曬雨林
bse 開會咩公司都會屌到仆街
我都想好似巴打你咁叻
builder佬禁住你黎屌都預左

不過都冇屌班sub仔姐
我叻就唔使做地盤啦

會,普遍 developer 入門級都 over 60k,不過 developer 嘅 BSE 要睇哂 consultant contractor, 總之乜都關你事, end of project bonus 可以係一個好可觀既數字
做左10年
5.5都返 抵比人叫工程狗
我出來做野除左第1分工
之後非5DAY唔返
利申:工程相關
邊間developer 好做
業主屌你,顧問屌你,同公司 builder 屌你,交貨幫辦屌你,handover 管業 end user 屌你,總之周圍都有人屌到你
返3就預左skycity返工就唔就腳睇你啦
風火水電 咁撚多一定有野屌 仲要nsc班仆街業主馬仔 惡到狗
nsc 惡過馬撚
我反而覺得NSC 我可以踢返比業主自己搞...我最多都係日日出信比佢
Reminder 1234567 ...
如果我做金仔 我都係Builder佬既一部份 我都唔會幫D BS NSC判頭

總之有咩唔得就出信屌佢...邊個串77就班builder夾埋玩謝佢
唔玩工程野...我同班安全佬 管工 玩佢上料 清垃圾 安全 佢都有排煩

跟手夾左CSD 去睇佢有冇跟 一條冇跟就叫佢拆..所有期都係claim晒佢
如果業主出面保佢既..OK...咁出返晒CVI去comfilm 邊位業主講既野
邊個仲敢保? 反正NSC黎...又唔係DSC
你話DSC 我就驚佢姐

惡乜?
bse 開會咩公司都會屌到仆街
builder佬禁住你黎屌都預左

不過都冇屌班sub仔姐
nsc 惡過馬撚
唔玩工程野...我同班安全佬 管工 玩佢上料 清垃圾 安全 佢都有排煩

跟手夾左CSD 去睇佢有冇跟 一條冇跟就叫佢拆..所有期都係claim晒佢
如果業主出面保佢既..OK...咁出返晒CVI去confirm 邊位業主講既野
邊個仲敢保? 反正NSC黎...又唔係DSC
你話DSC 我就驚佢姐

惡乜?
機場果果大盤?

出面冇晒job?
btw要舒服一定係3
機場新 data centre
瑪麗醫院
將軍澳政府合署
香港工程真係好好景,大把project
3 聽聞都係好chur.....同金仔有得揮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞