植髮問題!

30 回覆
0 Like 3 Dislike
想問植髮可否分幾次植
想試下效果先 失敗都唔會咁恐怖
其實會唔會失敗?風險係邊度?
上網見到d失敗相 似蟲卵個d真係人生玩完
我係高髮線m m地
想先植兩邊m位近頭頂既上半part
植完可以用上面既頭髮cum住都無人知做左
得唔得?
效果好再補埋m位近眉既下半part
咁樣分兩次做m位植髮 會唔會做到神不知鬼不覺?
Push
視乎你要植幾多, 一次可以3000-3500根左右. 如果分兩之做, 可以做完第一次隔12個月再做. 見過有啲人分兩次做可以總共做到5000根左右.

美X 用 fut 同 fue, 仁x 用 dht. 仁x 用dht技術會貴啲.

做完都要長期食藥. 事後護理好緊要, 尤其是頭嗰兩個禮拜. 其實頭三個月都係丑小鴨期, 除非載帽或假髮, 如果唔係都有少少尷尬.
做完一次都要等結焦
等頭髮脫落再慢慢生長
過程可能要十個月
分開兩次做就要二十個月
另外麻醉會令人轉數慢
分開兩次做就要落兩次麻
即係令你轉數慢上加慢
其實個麻醉都好痛可以嘅話徹底做一次就算.

同埋如果你太後生做,就算食咗藥,可能年紀大之後都要再做多次. 過咗30幾歲做效果可能會好啲.
麻醉會轉數慢即係點?
腦功能永久性傷害?
請問DHT技術係點樣?
DHT 係 FUE既改良版, 主要分別DHT 會用一枝叫choi pen 可以直接將毛囊植入頭皮上而不需醫生用刀做切口.

DHT技術要特別認證, 香港應該得仁x做到, 北美嗰啲地方, 主流仍然 FUT/FUE.

全球應該得75間診所可以做到DHT, 你可以參考https://dhiglobal.com/about/clinics/
應該暫時性. 不過做完手術頭嗰三日會好多流血, 同埋唔可以洗頭. 個頭又痕又痛 😂
3500根大慨貴美x 3萬蚊左右
我覺得係永久 做完之後覺得自己蠢左好多 個腦轉唔到
朋友做其他手術之後都有同感 返唔返去以前最醒目既狀態
其實仲有其它副作用, 例如:

傷口出血(可以維持三至五日)
神經線痛 (可以維持一兩個月)
後枕麻痹 (可以維持兩三個禮拜)
生頭瘡 (可以維持兩三個月)
甩植髮區附近嘅頭髮 (可維持一兩個禮拜)

仲有盡量唔可以接觸陽光,盡量戒煙唔好飲咁多酒等
有無咁誇張?!植髮會遲鈍左?!
麻醉既副作用
我植左都3 個月, 唔覺有你講呢個問題
師兄去邊度植髮架?
我去左Messi
效果如何 幾多錢 值左幾多株
好多人植髮之後係後悔點解唔早d植
其實係咪度度都差唔多價
我前幾日上過去顯X 問
2500 要8萬到
係咪fut?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞