發夢嗰陣腦部係咪會模擬到現實經歷過嘅感覺?

21 回覆
7 Like 0 Dislike
以前仲未試過打茄輪嗰陣發夢都會夢見自己同d女打茄輪,但就好似睇緊電影咁冇感覺,但當現實真係試過打茄輪之後再發夢同d女打茄輪嗰感覺就好似真嘅一樣好爽好正。扑嘢都係一樣,試過第一次之後發夢就有真個種感覺。

有冇人都係咁樣?

除咗舒服感之外唔知關於痛楚或者恐懼既感覺係咪都係咁,如果現實經歷過發夢就會出到嗰種感覺?

大家一齊講吓經歷
你就好 試過發夢同人打茄輪

平嘅
屌你老母
發到屌閪夢仲正 可惜可遇不可求
本身你現實中所有感覺都係係你個腦度模擬出黎
咁發夢個陣再模擬多次咁緊係真實
你係咪現實揸咗自己
未屌過之前發過
屌過之後原來個感覺係一樣,但現實攰D
但首先要現實經歷過一次先
有 試過 開心到唔想醒
唔得 剩係見到feel唔到
試過未仆野發夢過仆野 勁好feel
現實未試過?
發夢中槍,受傷個位醒咗會有濕咗既感覺(流血),大概維持幾分鐘,其他受傷都會有咁既感覺
咁現實有無中過槍?或者發夢中槍既痛似現實經歷過既邊種痛?
現實中無,但發過幾次夢中槍,覺得前世可能中過,幾次都係打頭,夢裡面既感覺係中頭唔痛,只係濕濕地D血流落黎,然後個腦開始放空,意識慢慢fade out好似發呆咁慢慢消逝果種感覺醒咗都仲會濕濕地,一醒好自然會拎隻手去抹

反而夢到中槍冇感覺 只見到身上兩個洞流血 夢份面都覺得奇怪 可能現實未中過想像唔到 再唔係夢都有腎上腺未識痛住
我試過發夢打飛機起身果陣隻手仲渣住碌鳩
發夢拍拖
訓醒剩係甜同傷心
連個樣都諗唔起

大腦感官真係好撚神奇!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞