612基金仲爭一千萬先夠cover今個月開支

492 回覆
261 Like 81 Dislike
tui
算鳩數啦你 你條柒頭係咪唔記得換ac呀
一㩒起底,你成疊files 出哂嚟啦 傻鳩
分唔到你係中共PR定 熱狗啦 雖然兩者一撚樣
市民稅金 vs 市民捐款。
港共無得輸。
月課
Push
做開狗就唔好扮人啦
睇得出樓上反對捐錢嘅人當中,唔少係覺得有錢都想用落第二度。
正如樓上講過,抗爭資金唔用黎買軍火而走去挖墳墓,多多錢都唔夠用。同時,海外流亡手足好多都無錢,生活都成問題,佢地生活困難其實更難令到海外抗爭陣營做到野。自由港曾經提過,基本上每月100萬可以養起海外手足日常生活,咁1500萬就可以支持到一年幾營運,試問一班仍然想抗爭嘅人,見到香港法治已死又要掉錢落海係咩感受?
總之唔捐就俾人問候伯母啦
捐左
流亡手足而家灰曬係好合理,因為大部分人都只係記得報紙睇到嘅人,反而佢地比人唯亡,到而家可能只係希望可以響外國生存到,都無時間諗抗爭
上庭點都要律師
起碼啲程序手續一般人都唔會識
比著你比人告都想有支援
幫到幾多得幾多
依家合法捐款渠道好有限
直接比安家費會好似星火咁比人封個基金

海外之前唔少呃家長case根本啲人冇比人拉
好難分辨邊啲真係要幫
同埋去到海外嘅人有自由可以靠自己打工
如果你有一定幫到海外手足嘅渠道我都好支持
但香港比人告緊嘅都係好需要幫
咁幫曬所有比人拉嘅手足,然後香港有咩改變?到佢地放出黎咪只不過由一個叫赤柱嘅監獄轉落一個叫香港嘅監獄。

海外流亡圈係亂,但亦都慢慢有人想改變,好似屠龍都返出黎等人地無得再用佢名食人血饅頭,目前係需要大家關心佢地,比多少少資源佢地,等佢地可以慢慢發展海外抗爭去解救香港呢個大監獄
上面唔捐都算,仲會講d負面說話勸人唔捐
攬炒果陣都幾多人捐
結果又比咗啲錢另一班人唔知搞成點
講真海外果邊連分邊啲真係手足都分唔到
至少612幫緊嘅真係比人拉咗需要人幫
當推post要捐自然會捐
Btw唔好不推文
所以由頭到尾唔係海外班人唔洗/值得幫,而係未有好似612方法幫佢地
算吧啦 傻鳩
我對住你條垃圾真係膠都廢撚事派
我係2019年6月12號 指啲人純粹嗌口號 就比人射TG 仲要比盧偉聰話係暴徒
我唔知係我寫得衰 定係 你條支那狗得毅進程度啦

不過算啦 你咪繼撚柒續分化囉
憑你咁撚低質既分化手段就可以stop到人唔捐錢 真係天真
慢慢出post 賺公關費啦
係,冇話唔海外唔洗幫
但依家暫時得返612係比較可信
點都要支持住先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞