有冇人一轉天氣加埋戴口罩搞到爛面

49 回覆
13 Like 0 Dislike
暗粒既話
一星期一次用下去角質野啦
另外每日用有niacinamide成份既護膚品

不過你似係乾性皮膚?
係啊 勁乾 搽極保濕都好似冇咩料到咁
唔係你講我都唔知咩係niacinamide
Google完決定搵搵有咩products有niacinamide又好用嘅先
我呢兩日連個鼻都出粒粒
但你係2/3粒咁爆都算係咁
我係一嚟就成塊面都大爆發咁
唯有係咁隊保濕同停咗用洗臉奶睇下有冇好轉
你個啲係閉合性粉刺

我爆個啲係有濃個啲
我油性的

如果你乾既話,要再睇下niacinamide 岩唔岩你

Good luck
試下用plabeau 家用機 可以消毒殺菌
https://www.mimingmart.com/product/plabeau-g4/
屌同你一樣
啲暗粒變曬做暗瘡
明明以前皮膚都ok 依家差到唔想見人

最近去咗做facial同埋買咗啲新護膚品 希望有用
啲人話愈搞愈衰 我睇返相上個月啲皮膚勁好 一個月後就爛面了
我就唯有調整返個作息飲食 睇吓一個月後有無改善
有啲似敏感
勤力小小換口罩得唔得?
你個啲唔算紅,我紅到濕疹咁一撻撻,搽藥一排消左,唔搽又起,又痕又痛
最撚大問題係我係成臉鬚嘅人,一爛面就唔洗剃,一剃實會見紅
睇皮膚科啦
空氣清新機is your frd
上年起個陣睇足3個月 轉咗3個醫生都冇咩點好呢下先灰
完全係燒錢但唔知有咩用
依家就仲諗緊係咪要去繼續燒
但真係唔想睇完冇用
已經有時偷雞喺office 冇乜人會除一陣口罩比佢抖抖氣 之後食完lunch就換另一個 中間又比佢放下break咁
巴打有另一個煩惱就係剃鬚會搞到紅
皮膚差真係好煩
咁你有冇咩解決方法 定放棄治療
錢多唔怕死可以唔笠口罩,包唔會爛面
仲要唔怕喺街比人歧視
試過同朋友食完飯佢唔記得戴返口罩
我哋都唔覺得有咩問題
行到出街勁多人望
心諗明明個個拉曬褲鏈有咩好望 後嚟先望到佢冇戴口罩
多謝武肺
又要用錢買口罩仲要爛面比錢睇醫生
用KF94 會唔會好D
直接食A酸 唔好煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞