[Sony/罪大滔天] 相機集中討論區 (70) G系定焦細鏡好似幾吸引

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
最後去左dbase 買,報左個價同三陽四寶一樣。A7C有反mon 同條女影相真係爽好多 對焦又快
買咗支40G,手感真係唔錯
唔裝hood靚仔裝hood好似智障咁
想轉會買部A7C同枝24 1.4gm。想問去dcfever 買係咪最穩陣,但係咪個個sales 都會報唔同價?
最後去左dbase 買,報左個價同三陽四寶一樣。A7C有反mon 同條女影相真係爽好多 對焦又快

對焦快
性價比好高!!!
唔網啦 依加d現代鏡 hood 真係唔多洗用
用緊A6600,
本身已經有18105G OSS, sigma 30mm 1.4
想問問Tamron 1770 2.8 vs SEL1655 2.8 兩支點揀好
平日拍片影相50/50
唔係因為 A7C 慢,而係因為同佢比既係 D3s..
旗艦機對焦系統同低階機係兩回事..
a7c 同 a73 個對焦速度係咪差唔多
d3s三千幾有部,對焦今日用都好top
我打飛雀都一百張中95張以上,其他題材,有次影馬球影車根本99%中焦,選相都好麻煩唔知點篩,最痴線粒電打到四千幾張,去旅行十幾日差左一次電就夠,防水唔出奇,但有次遇沙塵暴都完全無事,

nikon執笠都唔係無道理,十幾年前部機個標準已經set到咁撚高又唔識壞,點賣落去sosad
2月頭full pay仍未收到機
唔係追拍片同 ISO 的話,當年 Nikon 機其實已經無敵...
補多句,可能有人認為12mp真係太低resolutions ,同期我有用a7r3同佢比下,聞相真係無得比

但係就咁印張相出來或係mon睇,12mp係實淨過r3, 原理就同係細mon睇1080p清過4k一樣,線條訊息太密到一個程度會有干擾同濛濛地
用緊 A73,應該真係差唔多
iso來講,d3s係今日仲係top tier.....
請問邊度有龍仔鏡可以試
差唔多決定要支20mm 2.8
係爭臨門一腳
質素點?24G同40G都幾有興趣
去行山/旅行輕輕地好似幾唔錯
如果唔係影商業作品,應該應付到
利申: 用a73影車影巴士,開心使用中
同你買同一樣野洗咗21050,你買咗幾錢?
5月只係出HIGH END APS-C
好失望
仲想佢出乜
a6600改 完
A6600a
40G ok呀,夠哂sharp
個光圈環好爽
但 2 部機差左 10 年
冇諗過 a7c 會屌唔嬴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞