麻煩飛馬電腦 林仔入一入黎(3)

55 回覆
13 Like 1 Dislike
平少覆我

白芳禮
依家正面回覆白芳禮嘅兩個論點point

1. 白芳禮指出飛馬電腦「後門賣卡」

飛馬電腦講咗佢係飛馬官方網站,Price.com.hk,DCFever嘅渠道銷售
呢三個渠道都係好正路嘅銷售渠道
如果你覺得dcfever係後門賣卡嘅話
但留意返飛馬電腦係用佢本人電話號碼去做交易
佢擺明係光明正大咁賣卡啦

咁何奈係叫「後門賣卡」呢?

我估你實會話我捉字虱 好低質啦
嗱 唔係捉你字虱啊
係你自己用字字唔正準咋

你大可以話「飛馬賣卡俾礦佬 好仆街」
如果你本身係咁樣講我一定同意喎

2. 白芳禮指出飛馬電腦「有貨hold起唔俾排隊客」

定義下排隊客啫訂卡客人

有貨hold起唔俾排隊客
啫係飛馬電腦特登儲住訂卡客人嘅訂單
跟住飛馬電腦本身就有卡嘅貨
但係唔賣俾訂卡客人而走去賣俾礦工
(唔知你同唔同意啦 但係客觀描述係咁解)

第一
飛馬電腦賣走啲卡係客人唔要嘅或者無訂卡嘅型號
啫係佢賣嘅卡係無客人排隊嘅

第二
飛馬電腦隔咗幾個月先同訂卡客人講返依家卡嘅售價
啫係飛馬電腦係有卡兼有嘗試同客人商討
但係客人唔同意售價貴咗咁多

而飛馬電腦嗰網站本身就有講明
有機會預訂價錢同最終價錢不一致

啫係飛馬電腦唔係hold起啲卡唔賣俾排隊客
而係排隊客唔接受卡嘅新售價

咁呢句「有貨hold起唔俾排隊客」係咪錯?

覆就覆咁多啦
唔好話我連兩個point都覆唔到啦喎
屌,無左嘅cap唔到下半
光明正大賣點解肥花個ac唔直頭改飛馬名用公司名義賣
想知呢d用公司名義入貨 但私底下唔經公司名出貨賣既 報稅帳簿果d點入?

賣d卡係無客要? 唔見佢問d排緊隊既同佢講第個brand有貨轉唔轉? 未聽過有問過喎

同埋飛馬都出埋黎認死狗道歉 條柒頭仲兜乜閪?
半年覆一次都係有覆
你再唔准再造謠啦下

型號爭少少咪啫係排緊唔同隊

重申一次飛馬話冇後門
你地要信啦知嘛
再問就長氣㗎啦
第一個point真係秒尻人
話時話
呀平少開頭話連登仔唔係全部講事實
又話連登仔唔係以事論事

依家個講錯野炒車喇
作為一個負責任嘅成年人係咪要講句對唔住呢?
發神經
林仔都叫做有同個飛馬up過幾句叫做知啲嘢
條廢柴咩都唔知係到扮代表
戇撚柒鳩

佢咁講呀

敢唔敢得罪人呀
唔係飛鹿苦主,但上次經歷過共碩單野已經對佢無好感
今次見到佢咁樣串撚過閪可以直接unfollow
TL;DR
大結局未
佢支那小粉紅都唔驚驚呢班二打六?
Epc 不嬲都係一言不合就ban架啦
First time?
好彩之前砌機冇幫襯
依加a sir 出面
我撚仔又拎嚟柒既
無啦啦嬲明明係ironclad 個on9 仔藍藍路
開個咁嘅戇鳩post人人串鳩佢
佢就屌鳩人 爆撚晒粗
大佬得你屌鳩人唔可以屌鳩番佢嘅咩
撚仔又出嚟叫人小心用詞
之後又話要考慮踢一個谷友
明明係嗰個ironclad 個on9 仔藍藍路爆粗屌鳩人在先
仲要話踢谷友
冇計咪召喚A sir 主持公道囉
尋日藍藍路開discord撚仔都有入去吹水
Friend底邊會搞鳩佢
嗰位谷友冇課金畀撚仔又鬧撚仔啲觀眾 梗係踢鳩佢
撚仔表示: 識你老鼠咩
今次epc堆大佬都唔敢攬佢啦
真係唔驚黎多單連登取代高登咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞