有冇證據證明到 Oxyair Mask 係藍企?

14 回覆
1 Like 3 Dislike
見到有網站將 Oxyair Mask 列做藍企,但又冇出 Reference
上網又搵唔到確實理據
見到 Oxyair Mask 門市入面有獅子山Logo,又賣以連儂牆圖案做包裝既口罩盒
官網仲話「每個人都應享有呼吸清新空氣的權利」
究竟間野係被誤標藍企既黃企打住抗爭元素做產品包裝既藍企
自推一
自推二
有幾何黃店可以開到周街都地舖。
阿布泰、Good Mask、HKTV Mall、茶星人、瓏門冰室...

就咁數,有多分店既黃企都五間
冇可能用分店數目分藍黃
呢d幾時開始做?

HKTV只算綠
黃維基入中大支援學生
算係綠轉黃喇
講返轉頭,咁點解唔幫襯啲好黃嘅網店買口罩、其他黃網店買零食、日用品。

咁耐都仲未改變消費模式?
我冇唔幫襯喎
我重點係問緊Oxy Air藍定黃
睇吓幫唔幫襯佢
獅子山下又點
羅文唱獅子山下佢又係黃啦喎?

https://hkchronicles.com/d/view/9d837f0bc653f5a8
編年史有link
有解釋過會轉綠色商家

冇解釋過就黃你老母閪喇
又唔係冇其他得揀
咁撚樣都有打手
乜撚野賣唔出無人要都要上黎開post
HKTVMALL 黃
其實你諗下口罩profit margin幾多就知。開咁多地舖,無港共funding 資助點頂。咪又係變相利益輸送方法之一。
真心問囉
我係打手我就直接話佢係黃同叫人快啲買啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞