去英國定加拿大好?

302 回覆
58 Like 20 Dislike
你幾歲移民的?
20.
67 now
少小離家從未回,鄉音未改鬢毛在
Really? 67歲?😱
唔係呀
住喺BC
Why would I lie about my age?
I left HK within a month after 1974年寶生銀行劫案

https://www.youtube.com/watch?v=ZqRf9cuRG30
Fresh grad冇咁高
讀醫去澳洲 ,吃香。三個地方入面最好。環境同人都係。
唔好入去
太多人傾唔到計
前半part 我認同,
後面part 有保留,香港都有好多好有料既sw架
不過好多社工建立出黎既形象都比好多唔同因素限制住

不過我自己都做左心理準備要轉行😢😢
咁各處鄉村各處例既姐
人地職責容許到都體現到人地對專業既認可
不過香港對社工既限制的確分得好開就真
一齊黎加拿大啦
利申:如果我有bNo 我會揀英國多
而加諗緊澳台日加
My 2 kids are CBC
咁你本身都有居英權,怕咩
英國係味無咩户外活動?
我係老移民,九七年前,我有居英權又有加拿大護照,最後揀了加拿大。
去英國定去加拿大,最主要睇就業機會,睇下你做個行前景那邊好D。

如果做tech工,來加拿大有一個優勢,就係做了加拿大公民後,再可以用TN落去美國做野,再拿埋綠卡移民美國。做tech工去美國就一定係賺得最多。
AMD CEO Lisa Su 台灣出生
Nvidia CEO Jeson Huang 台灣出生
Microsoft CEO Satya Nadella 印度出生
Google CEO Sundar Pichai 印度出生
IBM CEO Arvind Krishna 印度出生
Adobe CEO Shantanu Narayen 印度出生
Zoom CEO Eric Yuan 中國出生

唔好話成日有glass ceiling,有料嘅一樣上到去。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞