一句到尾現成傢俬 紅蘋果定IKEA?

52 回覆
37 Like 88 Dislike
IKEA至少有售後服務,北歐風又平
紅蘋果現成黎講唔錯
但裝工師傅好串
我買張床, 唔夠位拉出個櫃桶, sales話裝果時叫師傅釘死佢就無問題
同返裝工師傅講聲, 然後就燥底....
又話唔鐘意..佢可以收返d貨走都得
咁我妥協啦...都明o既...
一路飲藍妹一路裝...飲到面紅紅咁款....又撞笠我副牆
走時簽名唔見有利是醒佢
大大聲+拉長音講多謝~~~~~
幾錢安裝費
叫佢走啦 仲要撞爛啦
走左落門市屌
肯比錢點會無人裝呀
搵ikea裝又得,出面搵c fu 都得
15% 都幾貴
香港地你真係唔好預D送貨、師傅有咩服務,唔黑你臉都睇笑
試過買ikea夜間送貨,原先話8,9點, 去撚到11點先到
送緊果陣師傅應該收到公司電話,問佢幾時到
佢話咪撚吹,仲有單未送,再嘈pat低架車唔撚送走人
IKEA 要用家鋸埋樹,不了
咩係鋸樹
趕入伙
BILLY/KALLAX/....
如果想買幾個書櫃, 邊隻IKEA SERIES 耐用一點?
THX~
鍾意成日轉款用ikea好
因為到咁上下就會爛左,有籍口換
如果平就Billy 買40cm 唔好買80cm 80cm耐左會彎曲

會貴d就hemnes 成隻都係實木

不過ikea d 背板全部都係紙皮黎 如果你想耐用d 識得diy 就自己落去木行 整翻塊一樣既背板 就應該有排玩
飛過藍代理去外國訂點睇?
早排係元朗紅蘋果買左三個櫃
sales個呀叔買果陣就乜都得
話兩個星期到貨
點知又無貨到,打去問佢就射俾送貨部
話星期六送之前有電話就call你,有就有,無call就下星期
即刻火都泥屌佢,老撚馮個個星期stand by 等佢送貨咩

到啲貨泥,三個師傅搬嘢上泥,一個裝
裝到咁上下,另外兩個又反泥幫手
裝得都好快手,同埋師傅好好禮貌

利申:開行冷氣俾佢地做嘢,老母又醒多五草嘢俾佢地

不過裝工小瑕疵就緊有啲
近來睇中ikea張高架床
床長200 cm....但要預留多2x cm 比佢裝
間房得210 cm
紅蘋果邊度有?
實惠有

不過佢有專門店
元朗工業區有一間
好似觀塘都有

自己上fb/google紅蘋果就會見到
梗係老字號紅蘋果
紅蘋果好老土
仆街,我紅蘋果買左
房長得2150,床架2040
冇人講過裝床預留空間呢個問題喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞