[JJ插沙求救]求手提電腦推薦,筆值八千左右

29 回覆
0 Like 1 Dislike
如題,唔要垃圾電競電腦,玩幾年就打唔到機,仲要重到仆街,又快冇電

想買部手提電腦攞嚟做吓FYP、返工、打下機咁(低配game如LOL)。最緊要唔好慢,畫質唔洗好好。之前試過用公司部i5 第10代電腦,成撚日hang機

睇左網上好多人推介dell xps 13,想知大家點睇dell(信唔過上網睇啲垃圾KOL打手評測),有冇其他品牌推薦

利申之前部機係Lenovo部電競電腦,淨係計速度嘅話其實還好,只係打機已經開始慢,但普通文書處理未試過hang機。(前幾日爆咗Mon)
hp envy x360
正常靚mon 性能efficiency都好好
整體上算係咁
一係就mba裝vm
打lol delay會高d咁 你當多左50ms ping
電腦慢會爆ping?利申電腦垃圾,冇乜點研究
啱啱睇咗,好似係二合一電腦?
HP Laptop 14s-dq2025TU點睇?
唔係 係(我估)多左層vm會增加delay 我自己玩落感覺會似高ping左咁
係 當普通laptop用都得嘅
舊年出xps 13成日行到好熱,好似拎住暖蛋打字咁撚樣
真心咩仲諗住買
連登仔 > KOL
另一部係3-4年前,反而冇問題
Pish
性能好似幾好,咁平反而有啲奇怪

我見xps 13第10代i7,好似仲貴過佢,但顯卡都係同一張
msi prestige 14 evo
好似幾好
用緊幾好 去腦場買仲平幾舊
我見張顯卡都唔錯就算打下GTA V都應付到

大作好似cyberpunk呢類我打ps5算
顯你老母
呢部野得內置個intel iris xe
但都夠做有突
係咩
我睇話有MX330喎定我睇錯咗另一部
我見到部平啲 好似同一個名係用內顯,屌
一個有evo認證
一個冇認證 仲平d添

第11代呢個內顯iris xe 唔差 你自己上網睇睇
呢個內顯唔差
真既我睇下
Thx巴打
m1 MacBook Air 唔便返
唔使煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞