長和系(及其他廢老股)圍爐坐艇區 4

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
屌打長和系
對victor嚟講散銀
派息派左佢咪仲好

The CMA is now inviting submissions on its provisional findings by Friday 14 January 2022 and its notice of possible remedies, which sets out potential options for addressing its provisional concerns, by 7 January 2022, ahead of a final decision by Monday 7 March 2022.

https://www.gov.uk/government/news/uk-telecoms-tower-merger-risks-higher-mobile-costs
未done deal ga?
未收錢 37億歐羅
1113宜家先賣飛機
https://www1.hkexnews.hk/listedco/listconews/sehk/2021/1224/2021122400517_c.pdf

1038用usd8.8378回咗5%
11億美金 長和收錢定點?
係咪增持到50%就要私有化?
咁貴點會私有化
但佢一路增持到底有乜含意
咪就係差英國complete 唔到單deal
比英國電訊公司投訴去競委會阻撓單deal
等佢再大跌黎私有化
咁仲跌得唔夠多?
一百變50
升左聽日咪又係跌返
所以平靜對待算
起碼過60$先敢認長和股東
跌咁多 仲要唔知幾時先升得返去成本價
我都唔敢同人講自己渣緊長和系
利申有1 有11113
蝕緊錢無面出聲
佢唔上返7,80唔好意思話買咗
上返70/80 我都唔敢講話買左
大佬你坐幾年貨
人地用同樣時間 同樣資金 買美股執到笑
聽日又要回翻 鏡中花 水中月
曇花一現
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞