呃錢FaceBook網購 Japan Toy日本代購

18 回覆
2 Like 4 Dislike
事源早幾日,見到呢個網賣Marvel精品(Avenger啤牌)
咁我見幾靚,又有朋友一齊有趣,就一次過訂三件
點知:
佢原本唔俾我比半訂
我就諗住少少錢$300,咁我就唔同佢計較一次過俾晒

點知比完錢
我隔幾個鐘問佢我可唔可以訂多兩副
有朋友有興趣
佢唔覆

然後問佢幾時寄幾時有貨又唔覆
然後喺留言問佢佢又限制我留言功能
而家我俾咗錢貨又收唔到,人都冇影

最仆街係我叫朋友幫我打探下
然後佢見到我朋友話買即刻就秒回我幾個朋友
但係就唔覆我
而家仲要封鎖埋我

大家真係小心,屌,仆街

https://www.facebook.com/Japan-Toys-%E6%97%A5%E6%9C%AC%E4%BB%A3%E8%B3%BC-108282714069936/
點解依家仲有咁多on9中招
屌你 醒少少搵間有實體鋪嘅買野啦
有無得告佢地
2021年啦屌你老母
我都中左招。
智商稅
你幾時訂?我都有訂,佢啱啱通知我而家準備派貨。
如果真係昆人就一齊屌柒佢
呢間野呃人架 search 下佢email 啦
頂!我個friend見到,知我會鍾意,仲share俾我..
你睇下佢啲圖幾多嬲嬲 無留言鬧佢因為佢block 哂啲人咋
我半個月前睇冇,啱啱睇到就有....再上嚟search ,就見到呢個post...
苦主區
有關JAPAN TOYS 日本代購受騙,有心人成立了一個苦主群組,希望透過集體行動讓更多人警惕並試著為苦主們討回公道。

發生事件怪責受苦人亦無補於事,寧可徒勞無功亦請苦主們不要對行騙的人和群組顯得無動於衷。都係果句,做咗唔一定有結果,但係唔做嘢就肯定無結果。

JAPAN TOYS 日本代購苦主大聯盟
https://www.facebook.com/groups/364659564983845

註: 入群要回答問題並向該群組ADMIN提供相關證明,不便之處,敬請原諒。
啲嬲嬲😡好多都係4月中開始比
受害人買野個時未有架
所以唔知呃人比左錢唔奇
呢啲仆街唔可以縱容佢哋
一定要佢哋繩之於法
唔係只會更多更多人受害
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞