分享下上網砌機既經驗,未砌/打算砌既人可以入黎參考

24 回覆
41 Like 0 Dislike
原本係係法奧打算砌機用Asus tuf 3080 8gb oc ,就用wtsapp同佢講要排隊訂卡
點知等撚左兩個都未有卡,一直都係排隊,有日佢wtsapp問我要唔要轉卡,轉做3080 vision oc 10g,咁我緊係話不了,可以繼續排架啦,直至等到11月都未有消息,就算鳩數同佢講唔撚排啦,機都唔砌,等12月食炒玩ps5算

然後我屎忽痕,訂唔到悠二姐,試下T記囉,試下唔洗錢既
的確兩間排隊都唔洗錢,cs服務又好,個排天氣凍重提我著多兩件唔好飲凍野
11月頭同T記講要 tuf 3080同5600x黎砌機,月中就同我講有卡,個時卡個價重係7399。重同我check埋條list係合理價錢內有咩可以upgrade問我洗唔洗。前前後後傾下,6日後部機就到手,夜晚送,送貨哥哥幾靚仔

好彩諗都無諗過支馬
我諗依家網店黎講得法奧、T記、熊貓(?)揀得過
勸大家咪信咩世界超頻冠軍呀,科技界youtuber
人地要維持「業(偷)(呃)(拐)(騙)」就唔好阻人啦
話要錢,無問題,咪俾錢俾啲信得過,售後好,有信用既鋪頭囉
洗俾呢款「老行尊」咩
單係個條「15K 預算打Cyberpunk點砌好?」都知唔得啦,同樣預算用到3080玩4k,3070 2k?不了
最搞笑係佢出list都係用T記
有緣入黎既巴打諗清楚揀邊間啦,人地話改變唔到,咪改變俾佢睇囉
Windows Cortana 留名系統啟動,
請勿負評干擾運作。
真係
T記原價咁濟 服務ok
唔明點解連登冇咩人講呢間嘢
強烈譴責悠二壟斷連登市場
冇出事咪冇話題囉
油耳其實要多謝刁民幫佢keep住大家關注
我鐘意呢句 「業(偷)內(呃)文(拐)化(騙)」
油耳自己都好享受
天氣凍重提我著多兩件唔好飲凍野

真定假啊 仲gay過油耳
油耳有幾gay
飛馬已經blacklist,無謂助紂為虐,唔講信用嘅交易邊個會接受

而家網路咁方便,大家可以在各大討論區懲罰下佢
收皮啦t記員工
真用家,非打手
be quiet DARK ROCK 4 CPU Fan Cooler $599
Thermaltake Toughpower GF1 850W 80 Plus Gold TT Premium Edition Fully Modular $899
Asus TUF GAMING B550M-PLUS M.ATX $1099
Be Quiet! PURE BASE 500 Window Tempered Glass ATX - Black $599
ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3080 OC $7399
Be Quiet! SILENT WINGS 3 140mm PWM high-speed FAN $185
5600X $2480
WD Blue™ SN550 NVMe™ SSD 500GB M.2 $549
Crucial Ballistix RGB 32GB Kit (2 x 16GB) DDR4 3200MHz Black $1370
補充點樣15K玩4K
當然呢條垃圾list係由我自己追砌機post砌出黎,實有改進空間既
以前悠二個網都係推呢間野吧 後尾先自己開法奧?
兩間都買過 其實唔差
T記以前係悠二同一個生意伙伴開
之後同個生意伙伴拆咗伙,就開咗法奧
我收咗油耳錢幫手mon po帶風向㗎嘛屌你老母
唔勤力啲點得啊
ching 有無覺得少咗咩重要部件?

唔怪得頭先喺其他 post 少9我。

做到嘢
我幫你寫表揚信眼下有無人工加
應該係我cooy 漏咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞