「動森迷」誤墮Japan Online Shop網上騙案,請廣傳!

58 回覆
10 Like 4 Dislike
FB有間Japan Online Shop 於3月5號 出post
聲稱可以代購 Hori 動物之森友會 新出既周邊
又賣哂廣告 好多動森迷見到
而該網店有12xxx人讚好 好多受害人被誤導上當
以為係一間真既網購店 所以比左錢訂購

到左4月份
4月9日開始
該店逐向受害人收取$150-$400不等既國際運費

好多受害人都嘈 點解要比國際運費 因為當初都冇講
部分受害人 唔肯比 要求退款

由於該網店可選 天水圍/荃灣面交 或 SF到付
-選用SF到付既受害人 不虞有詐/心諗都已比左錢想要貨 所以唯有當自己冇睇清楚關於 照比國際運費
-選擇面交既受害人 當然會嘈 點知會有國際運費 因為落訂比錢時 從來沒提及過 所以要求退款
1)向一部分人話當晚上10點會退款
2)向部分人聲稱聽日(即10號)會退款

-》當晚10點退款 當然10點收唔到啦 受害人再追 店家話 財務部講要聽日一點前先退到

有人開始覺得自己受騙,係動森相關群組出post

4月10號
該店再同比左國際運費既受害人 收取保證金(理由如下圖)

越黎越多人發現自己被騙了

Japan Online Shop苦主FB谷
https://www.facebook.com/groups/547386556232870/
請各大爸絲幫推
推到多啲人知道自己比人呃
智商稅
之前咪試過賣錶定賣模型 一模一樣
先收全數訂金 之後話要國際運費 俾完又要俾保證金
但如果你叫佢影實物貨 証明佢真係訂左貨既話
佢就會話你冇誠意 話你係玩佢 唔係真係想買野
又係菲莉雅d frd
2021人仲信網店係咩玩法
網店唔係問題
你都搵間係香港有實體店架
乜撚野呀
呢d都有人上當
呢排係好撚多呢啲網店,賣鞋賣凍肉賣乜柒都係
like數間間差唔多都係12k-13k
但入去睇佢以前啲post就知道係呃鳩人
完全冇人like同comment
d人點信得一間無實體店無得追既舖頭
佢丟左張太空卡又呃過人
貴過$300全部面交
簡單
國際運費300已經on9 上amazon 轉埋貴速遞都未必洗300蚊
仲要俾保證金
智商稅
之前有諗住訂
fb message過佢
佢老味係咁chur我
瘋狂問我要幾多 係咪要
遲幾分鐘覆都?我
然後落訂又要比全數
即刻無買到
fb ig shop 都會信。
一定係天才
呢啲大陸人搞嘅呃撚咗成兩年幾三年
都仲係有人上當
貪平呀嘛

上年就係叫呢啲名
改個名開新page繼續呃

鬼叫多傻仔上當

保證金熟悉嘅味道
國際智商稅
啲水魚太有錢
唔呃多啲點對得住自己
老細將d錢隊埋來唔收對唔住老細
擺明呃錢la
仲駛講
on99
落訂1成都俾多佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞