[好消息]親支泡菜執政黨慘敗!

20 回覆
72 Like 1 Dislike
https://share.881903.com?article_id=2386241&article_column_id=12&fallbackurl=/news/international/2386241

快啲由右翼親美在野黨上台,合圍網最後一張拼圖

再加上集體高科技制裁,仲唔收你皮…
文左膠仆街死啦去
其實武漢肺炎搞到全世界雞毛鴨血,依家仲同支那扮friend,選舉收皮就預咗啦…
韓國現政府真係奶支奶到流口水
但右翼如果又出現朴槿惠依啲奇葩就萬劫不復啦
南韓依啲滿地邪教嘅國家好易出事㗎
我怕佢泡菜右翼同日本傾唔掂,互相抽後腳啫…如果美國由侵侵(或者肥龐)揸旗,一定壓得住…

點都好,上年武肺,早幾年支那限韓,泡菜裏面都有唔少反支聲音。換走奶支總統,就會有新氣象!
都係大集團 宗教話事
用選票懲罰執政黨

香港幾時可以
咁好消息,不得不自推1/10
奶支奶得咁開心
全球反支啦
報導內容完全無提支那
歷史上無南韓總統會有好結果
文在寅落台之後唔知會點
E條共狗應該仆街死
全面奪取管治權
文在寅奶支大家有眼睇,睇住支那過去幾年喺亞太地區吔文吔武,文在寅有咩表示?甚至依家美日同時拉攏南韓,佢都仲諗住食兩家茶禮,做和事佬…

喺美支爭奪印太地區話事權方面,新加坡明顯醒目好多,已經幾次明示暗示會企喺美國嗰邊.…

就算小國菲律賓,面對支那喺南海嘅滋擾,都已經有啲豁出去(講打,單打獨鬥,賓仔一定唔夠支那砌)…

南韓作為第一島鏈嘅其中一環,一定會面對支那(加上北泡)嘅壓力,但係點解唔可以學日本、台灣、越南、菲律賓咁硬淨啲?

韓國喺歷史上有唔少時間係中華帝國嘅藩屬國,再發展落去,唔排除支那會話整個朝鮮半島,係支那自古以來,不可分割嘅一部分…

今日香港 》之後台灣 》冲繩(琉球)》南海 》朝鮮半島 》越南 …
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞