用緊邊隻鬚刨?

86 回覆
1 Like 0 Dislike
鬚刨Philips好定braun
隻9800好似好吸引
Philips 好D
學術台起碼攞把間尺度下剃完鬚根幾長
panasonic 日本制都正 清潔液又平
巴打用緊?
邊隻刀頭好,鬚根好多都唔夠貼
用緊佢隻ES-LV9E
個人覺得剃得好乾淨
真係可以剃到摸落去唔吉
你想剃得乾淨就唔好諗philips
philips係得個靜字
好難剃得好乾淨
要乾淨就緊係用刀片

Wet Shaving 討論區
https://lih.kg/2227403
pan記個自動清洗座係買佢既清潔液加水就得
70蚊1盒3包用到成個幾月有多
philips 同b記d 清洗座既清潔液都成3 40蚊一個
靜唔靜其實冇乜所謂
不過哩款3刀頭唔知點解Panasonic唔出
成set跟埋有座定係另外買?
三刀既專利應該係屬於Philips
braun
用左十幾年都唔壞
識用梗係用過百年歷史嘅 Gillette

要揀梗係揀行內人嘅工藝,用手動剃鬚刀,Philips 嗰啲外行人點識做靚刀片

吉列公司的創始人金克·吉列(King C. Gillette)是巴爾的摩瓶蓋公司的一名推銷員。1895年,吉列萌生了開發一種新刮胡刃的設想。經過幾年的敲打,吉列發明瞭用後丟棄的剃鬚刀片,很快進入生產階段。第一個剃刀(附有20片新刀片)於1903年做廣告,該年一共售出51副。但直到1913年,吉列僅賣出168片刀片和51把刀架。一戰給吉列刀片帶來了機會,戰爭使吉列刀片成了“軍需品”,使那些從未聽說過自己動手、天天剃鬍鬚的美國士兵,接受了吉列刀片。戰後,士兵又帶著它回到了各自的家鄉。1917年,吉列刀片創造出1.2億片銷量的市場,市場占有率80%,有44家海外分公司。到1920年,大約有2000萬人都在使用吉列的剃刀和刀片。第二次世界大戰,吉列公司仍以“勞軍”的名義,把數量巨大的剃鬚刀作為軍用品供應美軍,使世界上數百萬上千萬男人進入了這一市場。金克·吉列終於實現了成為巨富的理想。
chings有冇啲剃得好撚乾淨嘅推介
用親嗰啲都剃唔到鬚根
我就成set買
三刀頭我覺得就真係唔好用
剃得唔乾淨
用親刀片都刮損...
舊電唔打柴咩
其實Philip d野好入門級
似大型oem,乜春都有佢份
我以前用刀片都係用Gillette
損鳩硬
鬚刨真係剃唔乾淨,剃鬚刀好好多
支貨 不了
咁買Panasonic 囉
top spec黎講:
pan記貼d乾淨d
b記溫和d無咁熱,無咁易敏感

之前研究咗好多review,你可以參考吓,當然用後感個個人唔同。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞