🔥👨🏻‍💼🔥一人N句老闆刻薄金句

331 回覆
247 Like 3 Dislike
拋磚先,呢d都係以前聽過既說話

1.對住個女下屬講「你個樣已唔靚架啦,做件事可唔可以靚少少?

2.同事犯錯比老闆屌
同事:「sorry,比次機會
老闆:「機會?大富翁呀?使唔使比埋命運你呀?

3.「人地就慢工出細貨,你就慢工出哂錯

歡迎大家分享你地既仆街老闆既事
我唔撚理你!你死都要同我死掂去!
「我無講過,係你做錯」
「做錯唔緊要,但你都唔好錯得咁戇鳩鳩係人都知你做!」 - 鼎鼎
「你唔OT,有無諗過其他係度OT博殺既同事感受?」
因為準時收工,所以第日比人照肺
👨🏻‍💼:
有d野想同下同你傾下
例排野姐千奇唔洗有hard feeling

$&@@$$&.45(?78!!

就係咁

👨🏻‍💻:(心已碎)🤦🏻‍♂️
我唔理你 你唔訓教都同我搞掂佢
最後我ot 到5:00am
你幾大呀,outlook 字體,間式都不色
全靠公司養埋你屋企人

真實對白,唔係對住我講,唔係我實反枱
Lunch 時間,好多人食完飯都會恰一陣

條撚樣係房出黎見到

「宜家細既真係唔捱得,我做細個時飯都唔食」

比埋條命你好無
有朋友返個間公司,新入職要扣起3星期人工

第三個月過左試用會比返

上司同佢講:「呢個都係公司既安排,個個同事都係咁,希望你無hard feeling 啦

但見工個時又唔見佢提起呢樣

題外話,有無巴打知道呢間公司算唔算犯法?

條撚樣係房出黎見到

比埋條命你好無

宜家d90後真係唔要得
食完飯竟然訓教

條撚樣係房出黎見到

比埋條命你好無

宜家d90後真係唔要得
食完飯竟然訓教

好快到指責00後

條撚樣係房出黎見到

比埋條命你好無

宜家d90後真係唔要得
食完飯竟然訓教

(唔係鬥慘)放飯前5分鐘老細:阿邊個,呢份野urgent,我食完飯返來要見到做好擺我台面。
啱啱入職嗰日......
你有咩唔識可以問我 我好樂意嫁

過咗幾日 其實咩都冇教過我 平時乜都話等佢做 有次問佢嘢
你個人生得矮啫 唔係智障都低過人啊?你望下其他人點做乜得囉 你啊媽生着你真係慘

條撚樣係房出黎見到

比埋條命你好無

宜家d90後真係唔要得
食完飯竟然訓教

(唔係鬥慘)放飯前5分鐘老細:阿邊個,呢份野urgent,我食完飯返來要見到做好擺我台面。

阿邊個,咁之後有無得你食飯
啱啱入職嗰日......
你有咩唔識可以問我 我好樂意嫁

過咗幾日 其實咩都冇教過我 平時乜都話等佢做 有次問佢嘢
你個人生得矮啫 唔係智障都低過人啊?你望下其他人點做乜得囉 你啊媽生着你真係慘

咁都要人身攻擊

好多老屎忽都係咁,口就話教人無問題
其實只係講一兩句就當教你,問多句都嫌你煩
老世:「你唔好再同我講價,你係大學生又點,10500已經比多你,阿Mary呀,係度做左7年,係你既senior, 有埋master 都只係16000, 你憑咩加到12000?你依家人工已經高人地一大截!」

條撚樣係房出黎見到

比埋條命你好無

宜家d90後真係唔要得
食完飯竟然訓教

E家d廢青竟然要求食飯,唔捱得
老世:「你唔好再同我講價,你係大學生又點,10500已經比多你,阿Mary呀,係度做左7年,係你既senior, 有埋master 都只係16000, 你憑咩加到12000?你依家人工已經高人地一大截!」

有master都仲係16k
仲要做左7年
係老闆仆街定員工太犯賤

條撚樣係房出黎見到

比埋條命你好無

宜家d90後真係唔要得
食完飯竟然訓教

E家d廢青竟然要求食飯,唔捱得

應該吊住鹽水返工
唔好企係度阻住哂 出去做野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞