月租比時租人士叫我去排隊

340 回覆
4412 Like 20 Dislike
停車場門口排左差唔多10架車排緊隊
閘口有阿姐睇住 擺左個滿牌
我直接揸去閘口
阿姐認得我架車已經攞開個牌比我入
排第一條友呠鳩我 開窗叫我後面排隊
話我打尖
同佢講我係月租 佢話月租都要排
我冇理佢就走左

停車場一定留左位比月租
出面個牌寫得2個位但實際上會有成5-6個吉位
多左嘅就係留返比月租
所以我入左去 車場門口顯示車位數量塊牌都唔會少左 我出左去塊牌又唔會多返1個位
條友實係唔識架喎 死X牌仔
Ok
樓主戇鳩
月租唔洗排隊呀?
就係你里d人 搞到香港幾有錢都無用
https://www.consumer.org.hk/ws_chi/choice/499/car-park.html

個案三:「月租」用戶亦要排隊輪候
張先生為C停車場之月租用戶,月租費$2,700,最近發現C停車場入口經常出現車龍,必須排隊等候車輛駛出方可按次序進場,張先生指情況於周末及假日尤為嚴重,輪候時間往往近半小時,非常不便。張先生認為停車場的安排對月租用戶不公平,月租用戶事先繳交月租泊車費,理應是任何時間返回停車場都可以即時泊位,停車場應該預留足夠車位予月租用戶。由於多次向C停車場投訴後情況亦未見改善,張先生於是向本會投訴,要求C停車場作出適切跟進。

跟進
本會去信轉達張先生的不滿後,C停車場回覆表示已記錄有關情況並作出檢討,聲稱一般正常情況下,停車場於繁忙時段會安排職員於出入口維持秩序,並會安排月租用戶優先使用停車場,如果月租用戶遇上問題,可以向當值職員要求協助。本會後來接獲張先生通知,他表示對C停車場的服務感到失望,已決定不再使用。
假期係咁,好多on9 仔出車
月租都要排,我租黎做乜?
認真 月租應該唔駛排隊嫁啦?
hi 公屋仔
樓主住星河明居?
重點我泊左入去都唔會令時租位多左
對時租都冇影響 唔知條友發咩神經
唔係 不過呢個我知係好慘
得一條路入人地時租當你打尖
真係唔會讓
你老母死全家啦廢人
月租叫保安開路
條on9仔一定有上連登

你真係好柒

駛乜理佢
叫佢嘈。就搵阿姐嘈
唔通貨車入貨車場都要排時租46尾咩
如果保安做得好,一定會要求入時租嘅車留返個位比月租車入。
同佢講左我月租 佢話月租都要排就知講多都曬氣
條友肯定新牌,DD基本常識都唔知
去USJ買咗fast pass 都畀人屌叫我排隊
我比左月租錢,即是每日都有比錢,仲排咩?
有時揸車遇著D on9仔都幾撚焗氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞