有冇良心貓舍/寵物店推薦

40 回覆
12 Like 22 Dislike
想養美短/布偶貓,想知有冇良心貓舍或者良心寵物店推薦
係大部份領養網站同親身上過去領養協會睇過,都係得唐貓或者冇合眼緣嘅貓仔.同埋網上睇到唔少假貓舍/黑心寵物店唔想中伏.
欣賞樓主會搵良心貓舍/鋪
想搵布偶貓舍+1
暫時睇左兩間貓舍
dxxxxxx 同埋 axxxxx
d字頭出名啲但好似要等好耐
a字頭啲review就唔多
想問下有冇人喺a字頭嗰間貓舍買過貓貓
push
想買 +1
講真間間都有負皮嫁啦
自己分析 睇保障 睇針數
最少包14-30日 防左潛伏期先
咩死左換過隻比你果d不了
地舖有d好古惑 簽份野寫包24個鐘
一針比你中伏機會高 根本冇抗體
最少兩針 但到三針隻野就相對大 自己取捨
欣賞你做資料搜集
但真係要小心,如果買到由下link啲pk繁殖場嘅貓狗=俾錢佢哋虐貓狗。

https://youtu.be/PUfr_4FKS8E
d有睇過,都有好多人排緊隊,冇年半都唔會有.因為佢自家培育唔想chur到自己隻貓,仲要咁多人排隊所以要一年半合理.
Btw想知a喺邊間可以比全名?
自家繁殖場
去fb布偶貓谷問吓
免費或者店舖出低價俾我我都唔會敢要,多數價格低嘅貓狗都係由黑心繁殖場攞過嚟.
買寵物嚟講低價≠良心
香港根本無所謂良心貓店,最多見到係私底下繁殖生左送比朋友

網上面ig 又好facebook 又好,好多買名種貓既貓主你問佢邊度買一定係答朋友送,然後例牌話支持領養

我計劃養貓寧願搵外國有名既breeder, 比錢果邊做哂主要body check 先坐飛機黎香港
就咁睇旺角唔少寵物店都俾人話係黑店或者賣得貴,是咪盡量唔好去旺角嗰啲?
打針嘅話有啲貓仔得兩三個月未打到針係咪好唔安全?
同埋可唔可以講吓盡量14-30曰內包啲咩先係正常 有見過包貓瘟,腸炎,先天性疾病.
其實我有搵到個list有曬邊啲繁殖場屬於正規有牌,漁護署都有.
但係問題係唔知邊間寵物店喺邊個繁殖場度攞貓仔翻嚟,店舖裏面亦都冇列明.
試過問店員佢自己都唔清唔楚咁,問店主應該多數唔會講真話.
Btw thx ching
Ching 揾外國breeder呢個真係少聽,但咁樣送過嚟大概要幾多budgets?

同埋邊度揾可信嘅外國breeder?
a係asteridoll
好似有間貓之部落 cat street都唔錯
之前有巴打定絲打出過post話好
今個星期我都會戴隻金影返屋企
我都係Ig睇左好耐
d要幾多錢一隻?
片中都係有牌架,加油。
想知咩價位
我遲下都會係外國接隻藍金影
香港唔多見有藍金影咁
屌佢咩,即係得佢可以繁殖,買隻貓都比佢yim 咗先買得?

注意:所有於本貓舍出讓的貓貓,均必須待本舍為小貓完成絶育手術後方可接回新家。另外,本貓舍暫時亦不會考慮出讓繁殖級布偶貓予任何繁育者
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞