越南新娘 集中討論區 (一)

18 回覆
7 Like 14 Dislike
大家見到呢個標題可能會以為係膠post, 唔緊要的, 我會解釋返點解要出呢個post

是咁的, 前幾日見到呢個post
https://lihkg.com/thread/2465598/page/1

叫香港的男人娶其他地方的女人都唔好娶大陸妹

點解D人要娶大陸妹呢? 好簡單, 窮ar ma
港女要求高,唔會睇得起我地呢D人工得萬零蚊的窮人上眼,咁咪要溝其他地方的女囉

但係因為政治原因,唔可以溝大陸妹, 同時又唔識日文,英文, 識唔到日本妹/鬼妹,
又要娶老婆, 咁點算好呢?

睇到呢到相信大家已經有答案

無錯! 越南新娘就係你最佳的選擇

所以出呢個post 比各位志同道合的ching 一齊討論下

Q&A:

Q: 一個新娘大概要幾錢?
A: 今日見到台灣買越南新娘的新聞, 裏面提到大概要洗18萬港紙

Q: 點解唔好好充實一下自己然後去識女仔?
A: 無用架, 呢個世界係好公平, 如果人人都心想事成, 會天下大亂

Q: 我好有興趣,邊到可以知道多D資訊?
A: https://www.google.com/search?q=%E8%B6%8A%E5%8D%97%E6%96%B0%E5%A8%98 呢度有好多關於越南新娘的資訊
今朝先睇到單新聞唔肯洞房走佬
唔洗驚, 聽講走佬會送番一個比你
有乜方法?有無agent資料?
廿萬好濕碎
越南新娘出名一拿到證件就走人
(當然不是每一個都係噉)
唔知頭唔知路就買返黎你估你有著數呀,結婚落左簿你自己都蝕底。醒目既應該請個後生又靚既越南姐姐,觀察佢一段時間先,睇下佢勤唔勤力誠唔誠實,唔啱feel咪換囉,與其用十八萬去娶,夠你換十個八個姐姐慢慢揀啦。佢係香港一定寂寞難耐,睇啱既吹大佢個肚,到時睇下佢點樣走返越南。然後再請多個姐姐,享埋齊人之福,睇啱再煲大佢,但大婆個位比第一個霸左冇嫁啦,去到呢個位你十八萬都夠起雙飛仲要有找。兩個夠嫁啦,再多驚你比人切丁
唔會的
香港例外
港男係亞洲最溫柔
家暴最少
以女人優先
佢地會愛上香港男人的
有無多啲資料?
咁同人地上網賣鞋話假一賠十 最後收到11對假鞋有咩分別
本地冇混血越南妹好樣衰,又貪錢
越南妹無混過血嘅9成都樣衰。。樣同大陸冇大分別
搵都搵泰國。。越南妹無混過血勁樣衰,樣同大陸妹無分別。仲勁貪錢
泰國好似好多變性人
我有幾個兄弟都娶咗泰國老婆,好多都樣靚身材正,有一個生咗個混血BB女好靚女!同日泰國菜好好食
有無進展?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞